Tacka vet jag perstorpsplatta

Vi har perstorpsplatta hemma och jag tycker att det är jättebra. Den satt på köksbänken när vi flyttade in och vi hade inte alls lust att sätta dit en skiva i ek eller marmor. Ek är inte lika tåligt som perstorpsplatta och marmor slår man sönder porslin och glas på om man tappar något. Sten och granit ska vara det tåligaste läser jag på nätet men det slår man också sönder glas och porslin på. Inte kul om olivoljeflaskan halkar ur händerna.
Nej fram för perstorpsplatta! Det här mönstret heter Virrvarr och ska vara designat av Sigvard Bernadotte.
Vi har faktiskt ett matbord med perstorpsplatta också. Det köpte jag på Myrorna när mina barn var små och jag hade en lägenhet med mindre kök. Bordet var billigt och perstorpsytan kan man göra det mesta på. Jag har satt varma grytor direkt på bordet. Det är kanske inte att rekommendera i längden men hela bordsytan är ju som ett enda stort karottunderlägg.
Den här ytan ska likna trä och är egentligen inte så snygg så vi brukar alltid ha duk på bordet. Det har två klaffar och eftersom det här köket är mycket större än det jag köpte bordet till så har vi alltid klaffarna utfällda. Egentligen vill jag ha ett större matbord, ett som man kan lägga skivor i och få riktigt stort, men vi har inte hittat något ännu som vi vill ha. Dock är detta bord väldigt praktiskt och det går att klämma dit sex, ja kanske till och med sju personer runt bordet om man vill.
Perstorpsplatta är bra. Den är visserligen gjord av laminat, men när den nu ändå finns, varför då inte använda den?
 
Hanneles bokparadis:

sten, marmor, klinkers vill jag inte ha hemma, tänk att tappa en parfymflaska på hårt badrumsgolv...

Svar: Vi har inte klinkers i badrummet men mina parfymer är inte där heller. Men att tappa en flaska foundation på klinkers kan inte heller vara kul.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Kul med en lovsång till Perstorpsplattan! Vi har klinkersgolv i hall och kök (fanns när vi flyttade in) och du har helt rätt: tappade saker går sönder så gott som spiksäkert. Inte nog med det, det blir hack i golvet OCKSÅ!!!

Svar: Vi har klinkers i hallen. Har inte tappat något där än. :-)
Mösstanten

Carolina:

Vilken bra platta! Ja, nej det här med att ha saker för att det är snyggt men opraktiskt har jag aldrig förstått mig på..

Svar: Nej praktiskt ska det vara!
Mösstanten

Jessica Högberg:

Helt grymma är dom, bordet i stugan har perstorpsplatta. Själv har jag träbänk runt diskbänken, kan vara det dummaste jag varit med om...

Svar: Ja trä runt diskbänken tror jag inte på.
Mösstanten

janet:

Älskar perstorpsplatta! Vi har den på köksbänken i sommarstugan och jag tycker att det är helt överlägset bra. När vi för många år sedan renoverade köket i det hus vi då bodde i slog jag till på vacker marmor på köksbänkarna och vilket helvete det var! Som en sann dramatisk diva överkänslig mot absolut allt som man gärna använder i kök. Tålde inte värme, inte vatten och inte särskilt mycket annat heller. Dessutom var jag tvungen att smörja in den med kräm och olja var och varannan dag, något jag inte ens gör med mitt eget ansikte.

Tacka vet jag perstorpsplatta! Praktiskt OCH snygg.

Svar: Nej marmor ska visst vara bland det värsta. Men sten kanske är bättre? Men jag håller på perstorpsplattan så klart!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: