Vi missade nästan hela brittsommaren

Och varför det? Jo äntligen har vi startat projekt Få ordning på våra böcker. Så i fredags åkte vi till IKEA.
Först åt vi lunch. Det är bra att ha mat i magen när man ska köpa möbler. Sedan köpte vi två Billybokhyllor och skåpdörrar att sätta på dem nedtill. Slit och släp. De var tunga och jag är så fruktansvärt ostark. Men vi krånglade in paketen i bilen och körde hem och bar mödosamt in paketen i hissen och så vidare.
Sedan blev det ett spikande och skruvande och inpassande av skåpdörrar.
Och varför gjorde vi oss detta omak?
Jo så här såg det ut i vardagsrummet.
Och på golvet på vissa ställen.
När vi flyttade ihop för ett par år sedan hade vi så mycket kartonger. Två hushåll slogs ihop till ett. Vi lyckades sortera köksgrejerna och stoppa in dem i skåpen så att man hittar vad man behöver. Men böckerna blev bara inställda i hyllorna huller om buller och hyllorna räckte inte till.
Hur har vi kunnat leva på detta viset? kanske ni undrar. Ja det har gått. En rolig sak mitt i eländet är att jag har upptäckt bok efter bok som min man hade med sig. Intressanta och bra böcker, många av dem. Men i alla fall. Nu skulle det äntligen bli ordning.
Vi bestämde att vissa kategorier av böcker skulle stå i de nya bokhyllorna i arbetsrummet. Här håller jag på med att sortera lyrikböcker.
Vi har jobbat mycket med det här under helgen men bokordnarprojektet är inte färdigt än. Det är en lång väg att gå. I stort sett alla böckerna står i hyllor nu, men i vardagsrummet står de fortfarande huller om buller och det är där vi har de flesta böckerna. Det kommer att ta lite tid att ordna dem eftersom en hel del måste rensas ut.
Men jo, lite brittsommarglädje fick vi trots allt. För det första är vi väldigt glada över att vi äntligen har kommit igång med bokordnarprojektet. För det andra kom vi faktiskt ut igår. Vi gick till biblioteket med fem böcker och la dem på bokbytardisken där. Vi har fler böcker som ska dit, men man får pytsa dit dem efter hand.
Sedan var vi på konsert. Fyrhändig pianomusik. En upplevelse.
Det var så fint ute. Den här nyponrosen fotade jag utanför museet där konserten hölls. Och när vi gick hem hängde en månskära på himlen och luften var fortfarande ljummen. Det var liksom en fin sommarkväll.
 
Anonym:

Sortera böcker är roligt och svårt... de är ju olika storlekar... Billy är bra, blir nästan platsbyggt, för finns så olika bredder och höjder, vi har ända till taket, hoppas era hyllor är ordentligt fast i väggen, så de inte välter... Maken och jag håller oss till var sin våning, vi har inte böcker ihop längre :)
Lite så här är mina hyllor:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2017/11/mina-bokhyllor-helgfraga.html

Svar: Vi har bara en våning. :-) Och inte hur mycket plats som helst. Vi har hittills bestämt att dela upp i dramalik, lyrik, övrig skönlitteratur där man alltid kan diskutera gränsdragningar. Biografier för sig i stort sett. Min man tar hand om naturvetenskaplig populärvetenskap och jazz i sin nya hylla. Historia får bli en avdelning. Konst. Ja vi får se hur det går. Tack för länken. Jag ska kika.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

bokordnarprojekt blir aldrig färdigt... det som är roligt; fynda hemma hos sig själv, hitta gamla godingar, köpa lite nytt....

Svar: Jag har jobbat på bibliotek så jag vill gärna ha lite ordning. Det är svårare att rensa också när man inte vet vad man har.
Mösstanten

tant Hannele:

(fyra barn har flyttat hemifrån, små rum men perfekt nu - maken har två musikrum! 🎷🎼hans saxofoner kan inte flytta till lägenhet 😳)

Svar: Det finns de som har plats alltså! :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Kalle Lind har skrivit en bok om mitt bibliotek:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2017/10/88-bocker-du-inte-behover-lasa.html

Svar: Intressant! Jag håller på med bokstaven C nu och sorterar skönlitteratur.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Vilken urhärlig mix! IKEA, rensning/sortering, brittsommar och konsert=)

Svar: Ja, humöret var på topp.
Mösstanten

Yasmine:

Ser fram emot att se slutresultatet :)

Svar: Det kommer så småningom.
Mösstanten

Emma Engström:

Så skönt att få ordning på det hela! 😄

Svar: Ja det ska det verkligen bli.
Mösstanten

Lillan Kind:

När jag såg erat bokordnarprojekt insåg jag att ett sånt skulle behövas här också!😆 Vilken söt liten nyponros🌼

Svar: Tack! Ja nu är vi äntligen igång. Men det kommer att ta tid. Idag ska jag börja med E i skönlitteraturen. :-)
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Oj, vad många böcker ni samlat på er! Helt fantastiskt ju. Förstår dock att det är skönt att ha någon sorts struktur.

Svar: Ja när man inte hittar bland dem och de ligger överallt, då har det gått för långt.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: