Regnbågsparad

Igår var det Pride-parad i Linköping.
Det var samling på Stora torget. Massor med folk i alla åldrar.
Många olika organisationer var med.
Regnbågshund.
Vi gick med i paraden.
Stämningen var på topp.
Folk var glada helt enkelt. Jag har aldrig varit med i en Pride-parad tidigare och jag har heller aldrig varit med i en så glad demonstration. Det var en upplevelse att vara med och humöret steg betydligt. Den långa paraden gick runt i stan och slutade sedan i Trädgårdsföreningen. Vilken Lördag alltså!
 

Filmtips för Faustälskare

Den här filmen såg min man på filmstudion i Skövde när han bodde där. Sedan köpte han den och eftersom vi hade den hemma ville jag gärna se den nu efter att ha läst Doktor Faustus. Den boken har jag skrivit om här.
Filmen Faust är regisserad av Alexander Sokurov och den fick guldlejonet i Venedig 2011.
Filmen bygger på Goethes drama Faust där Faust möter djävulen och skriver kontrakt med honom för att få framgång i världen. Men Sokurov tolkar dramat på sitt eget vis. Handlingen är förlagd till en sagoaktig värld där medeltid och 1800-tal går ihop. Men det är en ond och bitvis ganska äcklig saga. Bilderna är fantastiska, ibland som filmade genom en förvrängande lins. Den liknar inget annat jag har sett och jag som har varit rädd för att läsa boken 1793 av Niklas Natt och Dag eftersom jag har tänkt att den är för magstark för mig har nog ändrat mig. Magstarkare än den här filmen kan den väl ändå inte vara?
Filmen är inte helt lätt att ta till sig men absolut värd att ses. Rekommenderas till Faustintresserade och cineaster.
Och med detta önskar jag er alla en trevlig helg.
 
Kategori: Film Taggar: Film

Höstfärger

I Söderhamn hade hösten kommit längre än här hemma.
Så jag tänkte att inte bara höstfärgade bokomslag, men lite höstfärgade löv skulle passa här på bloggen. Vi missade tyvärr ett par riktigt varma dagar här hemma, men vi fick höstfärger istället.
En oxel.
Och lite spökbilder i rutan på TeWes konditori.
Som avslutning en kycklinggryta som vi lagade till middag en dag. En rätt i rätt färgnyans.