En sådan kulturpolitik röstar jag inte på

Nu har jag tittat lite på Sverigedemokraternas kulturpolitik. Man kan kanske tycka att vård och omsorg och polis med mera är viktigare, men för mig som är kulturintresserad och som läser så mycket är kulturpolitiken betydelsefull. Dessutom handlar kulturpolitik om yttrandefrihet som är en hörnsten i vår demokrati.
Till det här inlägget har jag fotograferat några böcker som jag gärna vill läsa, några hyllvärmare som tålmodigt väntar på sin tur. Jag vill ha tillgång till hela världen och jag vill själv bestämma vilken kultur jag ska konsumera. Kultur ska vara fri.
Sverigedemokraterna vill tydligen att politikerna ska vara med och bestämma vilken kultur som invånarna i Sverige ska ta del av. Alla andra riksdagspartier är emot detta. Vi har ju väldigt tråkiga erfarenheter av sådant tidigare i Europas historia.
Skärmdumparna är från SVT-nyheter.
 
 
Sedan har det tydligen visat sig att lokalpolitiker inte alltid följer den principen men på riksnivå står alla partier utom SD för att politiker ska bestämma över kulturanslag men inte över innehållet i kulturyttringarna.
Sverigedemokraterna har många kulturförslag som jag reagerar mot men här koncentrarerar jag mig på förslag som påverkar yttrandefrihet och litteratur.
 
 
Eftersom jag är så litteraturintresserad vill jag inte rösta på detta. Jag tycker att internationellt litteratursamarbete är bra och jag tycker att författare som är förföljda och inte kan verka i sina hemländer bör få en fristad i ett demokratiskt land. 
 
Det här är fem mycket bra böcker som jag har läst den här sommaren. Jag har skrivit om dem här. Från vänster: Storbritannien, Frankrike, Afghanistan men utvandrad till USA, Egypten och Sverige.
Litteraturstöd tycker jag också är viktigt för att böcker som inte blir bästsäljare också ka kunna ges ut.
Skärmdumparna är som sagt från SVT-nyheter.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker, Kultur;
David och Bella:

Bra inlägg! Jag tror att många bara läser den reklam SD skickar ut och tycker att det låter bra och så lägger folk sin röst på SD. Men läser man lite mer om vad det är dom vill så är det väldigt mycket som blir sämre för kultur, kvinnor, invandrare osv men många orkar inte läsa på utan tror på SDs reklamutskick.

Svar: Ja det finns mer i det partiet än vad man ser på ytan.
Mösstanten

Carolina:

Jag är inte alls insatt i politik och vill oftast inte yttra mig, men om jag förstått rätt är inte Sverigedemokraterna något att ens lägga en röst eller tanke på :P

Sv; tusen tack! :D

Svar: Nej jag vill inte lägga min röst där.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: