Månadens parfym september 2018

Parfymen Salvador Dali lanserades 1985 och skapades av Alberto Morillas. Min första flaska köpte jag på 1980-talet på en Finlandsbåt. Jag visste inget om parfym och valde den för att jag tyckte att det var lite kul med Salvador Dali och den här flaskan.
Hatten är som en näsa och flaska en stor mun. Jag testade inte heller innan jag köpte för det visste jag inte att man borde. Parfym var väl parfym, trodde jag. Hade ingen aning om att de kunde lukta så olika. I alla fall var jag nöjd och flaskan stod i mitt badrumsskåp i många år och jag använde den vid högtidliga tillfällen.
Sedan skulle jag flytta och tänkte att parfymen var gammal och borde kastas, så det gjorde jag.
I alla år fram till 2007 har jag använt mycket lite parfym. Men då hände något. Plötsligt blev jag en parfymnörd. Att jag hittade forum på nätet med väldigt parfymintresserade och kunniga människor och parfymbloggar gjorde inte saken sämre.
Efter något år eller så började jag fundera på Salvador Dali-parfymen som jag hade använt på 80-talet. Hur luktade den egentligen? Jag ångrade att jag hade kastat flaskan. Så jag köpte en ny. Och här är den alltså.
I toppen finns mandarin, basilika, aldehyder och gröna växter. Aldehyder är skapade kemiskt och jag tror att de först användes i Chanel nr 5.
I mellanregistret har vi gott om vita blommor såsom jasmin, natthyacint, apelsinblomma och liljekonvalj
Den har en kryddig, varm bas och jag räknar den till mina orientaliska parfymer.
Enligt Fragrantica där man kan söka på olika parfymer anger de flesta att det de mest upplever från den är parfymen är aldehyder, narciss och myrra. Inte för att jag vet hur myrra luktar egentligen. Men jag tycker om parfymen som minner mig om mina tidigare år och det är huvudsaken.
Här är en länk till en Youtubevideo med Salvador Dali. Ha bara lite tålamod så kommer både Salvador Dali och musik. Ingen bra bildkvalitet men jag tycker att den är värd att se fast jag inte förstår språket.
Trevlig helg nu alla! Blir det några parfymsprut idag?
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Lillan Kind:

Jag älskar parfym, men vågar inte köpa utan att ha provat den en stund på huden först!😄

Svar: Det är klokt att testa först eftersom de luktar olika på olika människor. Men från mitt favoritmärke Nicolai har jag köpt utan test.
Mösstanten

David och Bella:

Vilket kul inlägg! Jag gillar parfymer och har det lite som min skönhets-grej eftersom jag inte är intresserad av smink, men lukta gott är kul 🙂

Svar: Ja parfymer är fint. Kultur faktiskt, lika mycket som vin.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: