Ska hon prata om hållbarhet?

Ja, jag medger att det inte är så hållbart att ha många olika nagellacksflaskor, precis som det inte är särskilt hållbart att köpa så många olika parfymer som jag har gjort.
Nu för tiden kan sådant lätt utvecklas till en mani. På nätet kan man hitta likasinnade och när man då diskuterar och ser vad andra har köpt och provat får man lätt en obetvinglig lust att prova själv och att äga just det föremålet. Det må gälla kläder, inredningsdetaljer, kaffebryggare, skönhetsprodukter, ja även böcker och mycket mycket mer.
Sedan är grejerna så lätta att köpa hem, en knapptryckning bara. Så jag får erkänna: 2007 greps jag av parfymmani och några år senare av nagellacksmani. Nu är jag väldigt glad att jag ändå har de parfymer jag har eftersom jag har haft så stor glädje av dem. Så här mycket nagellack känns lite dummare.
Men jag tänker så här: Eftersom jag inte köper nya sedan ett par år utan använder dem jag har, så beter jag mig ganska vettig ändå.
Eller vad tycker ni?
De är i alla fall fullt användbara fortfarande. Alla har jag inte köpt. Några är flaskor som min dotter har rensat ut. Och när det är dags att kasta dem lämnar jag dem naturligtvis på platsen för miljöfarligt avfall.
 
Kategori: Livet Taggar: Hållbarhet, Miljö;
Hanna Karlsson:

Man kan inte vara perfekt i allt. Jag till exempel älskar träningskläder och klänningar. Jag har för mycket av både och. :-)

Svar: Nej perfekt kan man inte vara. Och minimalist blir jag aldrig. Men det är bra att tänka efter ibland.
Mösstanten

Hanneles bokparadis :

roligt att leka med färger, maken har målat mest barnbarnens små naglar ❤️ mina trädgårdsnaglar oftast naturella.

Svar: Ja det är roligt med färg. Jag har hellre färgglada naglar än färgglada kläder.
Mösstanten

Marias bokhylla:

Jag älskar nagellack och har en hel byrålåda full (en liten grund låda i en smal malmbyrå men ändå). Kan ibland tycka att det blir mycket men älskar färgerna och att sitta och pilla ibland när jag hinner. Gör mkt annat bra istället.

Svar: Ja man ska unna sig, men samtidigt tänka på miljön. Svårt att hitta balansen, tycker jag. Och nu för tiden blir det lätt så mycket. Lätt att skaffa. Lätt att komma i kontakt med andra entusiaster. Folk hade inte lika mycket av allting förr.
Mösstanten

tant Hannele:

(jag är ”känd” för mina färgglada kläder)

Svar: Härligt! Jag tycker mycket om färgglada kläder, bara inte på mig själv.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Några laster måste man ju få ha;)

Svar: Ja hur vi än vänder och vrider på oss så har vi ju det.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

Hahaha önskade att jag oxå hade så många nagellack :D
Själv har jag bara 1 hemma just nu, jättefina färger du har

Svar: Hela regnbågen nästan.
Mösstanten

Lillan Kind:

Jag tycker om parfym och har ett par-tre favoriter. Men nagellack köper jag aldrig. Brukade ha en flaska förr att använda en liten droppe av om det gick en maska i tunnstrumpbyxorna!😂

Svar: Ja det kan man ju använda nagellack till. Gjorde också det förr.
Mösstanten

veggiehäxan:

Jag har också en massa nagellack. En del har jag fått av andra som rensat ut. Nu har jag tänkt använda upp det mesta jag har innan jag tar hem något mer.

Svar: Jag tänker också använda upp. Om det nu går innan de torkar in. Hm. Men använda så mycket av dem som går i alla fall. En flaska räcker ju länge.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Jag har hur många nagellacksflaskor som helst, i alla möjliga färger ... och märkligt nog håller de sig flytande och användbara mycket längre nu för tiden. Onödigt? Självklart. Men man har ju inte roligare än man gör sig.

Svar: Det jag har tänkt på är att de kanske torkar innan jag har använt en liten del av dem. Och då känns det dumt. Men visst är det roligt med nagellack.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: