Ta hand om rester - 12

Vi har ätit varm soppa många heta dagar den här sommaren. Det funkar jättebra och man får i sig både vätska och salt och näring. Nu hade vi fisksoppa sedan dagen innan. Då lade vi lite räkor i men nu var bara torsken kvar.
Vi har massor med babyspenat, sa jag. Vi kanske skulle ta och hacka den och lägga i soppan?
Den stora påsen med babyspenat kom fram ur kylen. Tyvärr visade det sig att den hade väntat alltför länge där inne så det var inte så mycket av de gröna bladen som gick att använda. Hade vi varit så slöa vissa dagar att vi inte ens hade orkat skölja lite babyspenat till sallad?
I alla fall. Vi hackade de blad som gick att använda. Hällde upp den varma soppan i skålarna och slängde sedan i babyspenaten. Soppans utseende förbättrades betydligt, eller hur? Och bladen var krispiga och goda eftersom vi inte hade kokat dem. En lyckad användning av rester. Och vi hade mycket väl kunnat lägga i mer babyspenat i soppan om vi bara hade hittat fler fräscha blad i påsen.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Jessica:

"rester" blir ofta veckans bästa måltid, haha. Kanske för att man måste vara lite kreativ;)

Svar: Ja många rätter som soppor och grytor får ju också rikare smak en eller ett par dagar senare.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

numera gillar maken soppa, här blir det också en ny soppa andra dagen med nya smaker, köper färdighackad fryst babyspenat... sonen har lärt mig använda, hans vegetariska lasagne är fin.

Svar: Spenat är gott i många former.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Men nej, vad gott! Jag tycker väldigt mycket om dessa inlägg. Jag försöker alltid ta vara på resterna vi har, men ibland tryter ju fantasin lite.

Svar: Kult att du tycker om mina matrestinlägg. Idag blir det en annan restmiddag, nämligen en annan fisksoppa, en rödare variant med tomatpuré i. Vi äter faktiskt fisksoppa väldigt ofta.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

så gott o enkelt :D

Svar: Visst! Rester förenklar tillvaron.
Mösstanten

Jessica Högberg:

men verkligen!

Carolina:

Åh så gott med fisksoppa! Såg riktigt gott ut med babyspenaten, synd bara att de flesta var dåliga :/

Sv; ja, en underbar helg förra veckan! Precis, tanken är så. Men det är för att träffa killen min, men han kom under onsdagskvällen och åkte imorse hemåt och kanske kommer till oss på söndag eller måndag. Så jag pendlar för att umgås med honom :)

Svar: Ja det var jättegott!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: