En dikt om dagen

Nej jag ska inte lägga ut en dikt om dagen här på bloggen, men som jag har skrivit tidigare har jag en del diktsamlingar och de bara står där i hyllan. Nu ska det bli ändring på det. En dikt varje dag ska jag läsa. Det blir kanske inte precis varje dag. Ibland kommer det annat emellan. Men i princip, i vardagslag, ska jag göra det.
Jag har börjat med Katarina Frostensons diktsamling Den andra som jag köpte någon gång på 1980-talet. Den har jag läst i tidigare, men det var länge sedan så det är som att börja om på nytt.
Poesi ger så mycket om man bara tar sig tid. Lugn och en stund då man kan läsa sakta och kanske högt, det är vad som behövs.
Det blir alltså inte en dikt om dagen här på bloggen, men någon gång ibland räknar jag med att det blir poesidags här.
Hoppas att ni kommer att uppskatta det.
 
Kategori: Lyrik Taggar: Dikter, Lyrik, Poesi;
Hanneles bokparadis:

jag har också en hel del riktig bra lyrik i min bokhylla, Katarina Frostenson är inte helt enkel, jag har två av hennes diktsamlingar, vilken bra idé att läsa mer dikter. När barnen var små, läste jag lite, lagom korta...

Svar: För mig gäller att få in det i en rutin om det ska bli av. Först sitta och glo med den första koppen te. Sedan en dikt - och efter det allt annat.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Låter trevligt, både för dej och oss=)

Svar: Hoppas att det blir trevligt även för er.
Mösstanten

Tofflan:

Du sa det på pricken, det där om att poesi ger så mycket om en tar sig tid!

Svar: Och det har ju jag. tid alltså.
Mösstanten

veggiehäxan:

Själv är jag rätt förtjust i Nelly Sachs och Wislawa Szymborska. Heidenstam också ☺ Så gillar jag dikter som läsare skickar in till olika tidningar.

Svar: Jag har läst både Nelly Sachs och Szymborska men det är så länge sedan så jag vet inte vad jag tycker. Men det tänker jag ta reda på.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: