Hetta av Jane Harper

I den lilla avfolkningsorten Kiewarra i Australien är det begravning. Aaron Falk har rest dit från Melbourne eftersom de som ska begravas är hans barndomsvän lantbrukaren Luke, hans hustru och hans son. Luke är misstänkt för att ha skjutit hustrun och sonen och sedan begått självmord. Endast den lilla dottern lever.
Aaron Falk är polis, men arbetar med ekonomisk brottslighet. Lukes föräldrar ber honom gå igenom gårdens ekonomi. Kanske finns orsaken till tragedin där. Det gamla paret kan inte tro att deras son är skyldig till det hemska dådet. Ganska snart börjar Falk misstänka att de kan ha rätt. Är Luke den skyldige eller inte?
Kiewarra ligger i ett jordbruksområde. Där har inte regnat på mycket länge. Lantbrukarna har inte mat till sina djur. Deras ekonomi blir allt sämre. Det är hett. Solen strålar. Växterna dör, butiker läggs ner eftersom folk inte har råd att köpa varorna. Det finns stora spänningar mellan människorna på orten. Dessutom finns det familjehemligheter.
Hot och förföljelse, slagsmål och ryktesspridning. Kiewarra är en krutdurk och både en och annan är beredd att ta lagen i egna händer.
Mer berättar jag inte. Jane Harper målar fram Kiewarra och gårdarna där så att jag känner hettan och hopplösheten när jag läser. Jag känner också den tryckande osäkerheten och att Aaron Falk lever farligt när han envisas med att undersöka fallet närmare.
Hetta är en spännande deckare med mycket atmosfär och från ett område som jag inte är särskilt bekant med, vilket ökar mitt intresse. Jag tycker dock att författaren förklarar lite väl mycket på slutet men det är min enda anmärkning.
Hetta av Jane Harper, Månpocket 2018. Översättning Jessica Hallén.
 
Hanneles bokparadis:

trakiskt, ny författare för mig.

Svar: Långa torrperioder är hemskt.
Mösstanten

Kraka:

Jag uppskattar verkligen dina boktips. Har lyssnat på flera av dem du bloggat om. Den har ligger nu på min "lista".
Ha en fortsatt bra dag!

Svar: Jag blir så glad om det jag skriver om böckerna är till glädje för någon mer är mig själv.
Mösstanten

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

Så många spännande böcker du läser, jag gillar boktips :D. Lite ledsen blir jag dock på mig själv som inte hinner läsa i den grad jag önskar :)

Svar: Man hinner ju aldrig läsa alla bra böcker man ser, inte heller jag som läser hela tiden. :-)
Mösstanten

Jessica Högberg:

I sommar ska jag läsa, längtar!!

Svar: Då kanske deckare passar bra?
Mösstanten

Yasmine:

Det låter som en mycket spännande bok! :D

Svar: Javisst är den spännande.
Mösstanten

Josefin:

Läste den här förra sommaren och jag håller med dig, hon beskriver miljöerna och hettan väldigt bra. (Visserligen var det otroligt hett när jag läste den men iaf.) Har dock inte läst hennes andra bok. :)

Svar: Hennes andra bok har inte heller jag läst.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Det tror jag bestämt att det passar utmärkt=)

Klimakteriehäxan:

Jag gillade den boken.

Svar: Inte alls dum.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: