Insektshotell

Vi hade tänkt åka till Tåkern i söndags men det blåste kallt och rätt som det var kom en snöby så vi stannade hemma och gick en tur till Trädgårdsföreningen istället.
Första gången vi såg den här anläggningen på avstånd trodde vi att man hade satt upp ett nytt konstverk i parken. Men när vi kom närmre insåg vi att det måste vara ett insektshotell.
Nu ville vi se om det fanns några insekter där.
Det finns många olika varianter av hotell.
Någon såg ett bi som flög in i ett hål i en stock som stod uppsatt bredvid, men vi såg det inte.
Däremot såg vi en stor rund humla som kom flygande. Naturligtvis fick jag inte med den på bild, men ni ser kanske den lilla gropen invid väggen. Ner i den försvann humlan så jag antar att den bor där.
På baksidan av anläggningen finns några hotell med glasruta. Det blir spännande framöver. Kommar vi att få se insektsliv där innanför?
Hit kommer vi att gå då och då för att se om det kommer några hotellgäster. Men visst är anläggningen på sätt och vis också ett konstverk?
 
Hanneles bokparadis:

intressant, kan behövas i dessa tider. Vi har väldigt vänlig trädgård, har aldrig använt gifter. Vi har mycket frukt och bär, rosor... har nästan aldrig haft skadedjur. Djuren sköter det själva, det blir balans. Några år hade vi egna bin också på vår lilla trädgård på 810 m² på ett berg, men fem grannar intill. Bina anfaller ju inte människor... dricker inte saft och kakor. Mysigt med egen honung :)

Svar: Vi behöver ju bina och humlorna. Protesterade grannarna när ni hade bin?
Mösstanten

Yasmine:

Wow så häftigt! :D Ni får gärna åka förbi senare igen och uppdatera oss läsare om hur det går haha :)

Tofflan:

Vilka fina hotell! Vi har också ett och annat i Botaniska trädgården, som tursamt nog ligger alldeles nära mitt jobb. En underbar "förmån".

Svar: Att ha en botanisk trädgård intill jobbet, det låter suveränt bra.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

ingen granne protesterade, bina är inte intresserade av människor, nu finns det ju bin i många hustak i städer.

Svar: Jag tydde din kommentar lite fel. Nej bin borde inga grannar protestera mot. Precis som du säger så sköterde ju bara sitt och är nyttiga för trädgårdarna dessutom.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Verkligen konstverk också, bra kombo=)

Svar: Visst. Utmärkt kombination.
Mösstanten

Lillan Kind:

Ja det ser ut som ett konstverk med olika former och färger😊 Jag har aldrig sett ett insektshotell i verkligheten. Kan tänka mig att det är spännande att se vad som händer i hotellet.

Svar: Det ska bli spännande. Vi bor ganska nära så vi kan gå dit ofta och titta.
Mösstanten

Christina Karlsson:

Vad fint! Många insekter är utrotningshotade så det är fint att man börjat värna om de små. Vi har ett litet fjärilshotell i trädgården. Kul att du först såg det som konst, konsten att värna om naturen....
Ha det fint! Kram

Svar: Det ska bli spännande att se vad som händer i hotellet. Kanske blir det bostad även för fjärilar.
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Det här gillade jag. Så bra att skapa olika miljöer för insekterna. Hoppas att många insektsarter hittar "bra boende" där.

Svar: Det får vi hoppas!
Mösstanten

skogsnuvan:

Det ser verkligen ut som en installation med konst och lite fiffigt att sätta upp dom så där. Jag har ett litet hotell på min vägg men har inte sett några insekter där inte ens ifjol då det var varmt. Få se om dom hittar det iår.

Svar: Det får vi hoppas att de gör.
Mösstanten

Carolina:

Haha vad roligt ändå! Spännande med ett insektshotell :D

Svar: Visst är det spännande.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: