Hett i hyllan #16 - Gutenberggalaxens nova

Hett i hyllan igen, och nu är det dags för en fackbok som jag inte har läst.
Gutenberggalaxens nova av Nina Burton köpte min man på bokrean 2018. Han har läst den men inte jag så därför betraktar jag den som en hyllvärmare.
Boken handlar om Erasmus av Rotterdam som var stjärnan i den gutenbergska medierevolutionen som på 1500-talet förändrade Europa, läser jag på bokens baksida. Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker med lösa typer som kunde återanvändas och på så sätt blev det lättare att producera böcker. Erasmus av Rotterdam var västvärldens förste bästsäljare och han stod bakom en femtedel av alla nyutgivna böcker på den här tiden. Ett citat från bokens baksidestext:
Genom Nina Burtons levande berättarkonst kommer vi detta dramatiska århundrade mycket nära. Hon visar Erasmus betydelse för den kultur som växte fram ur böckernas värld, och vilken roll litteraturen kan ha i en tid som på många sätt liknar vår egen.
Gutenberggalaxens nova fick Augustpriset för bästa fackbok år 2016. Nu har jag visat upp den i Hett i hyllan så jag är ganska säker på att jag kommer att läsa den.
Ansvarig för Hett i hyllan är Bokföring enligt Monika.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

låter som en intressant bok, tänk så mycket som hänt!

Svar: Ja tänk! Det finns hur mycket som helst att läsa om och lära sig.
Mösstanten

Monika:

Verkar vara en intressant bok. Var tvungen att googla lite på Erasmus och han verkar faktiskt ha varit något så ovanligt som en kritisk katolik.

Svar: Jag vet inget om honom i förväg så det ska verkligen bli intressant att läsa boken när jag väl kommer till skott.
Mösstanten

Boklysten:

Den syntes överallt på bloggar ett tag och jag kommer ihåg att jag var väldigt nyfiken på den.

Svar: Det är en omtalad bok.
Mösstanten

Scylla:

Har sett den och funderat så smått på om jag borde läsa den och nu blev jag riktigt sugen. Periodvis har jag läst väldigt mycket facklitteratur, men de senaste två åren har det knappt blivit något alls, bara skönlitteratur.

Svar: Jag läser inte mycket facklitteratur, men det händer och då brukar jag känna att det är givande.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: