Bokrean 2019

Det här är ett av förra årets inköp på bokrean, Begravd jätte av Kazuo Ishiguro, och det köpet blev jag väldigt nöjd med. Jag har skrivit om den här. Bokhandeln där den köptes sitter ihop med ett café så det blev även lite fika. Trevlig kombination.
Idag ska alltså boklistan handla om bokrean i år. Och från vem kommer initiativet till detta om inte från Johannas deckarhörna?
Jag brukar inte köpa mycket, och nu när vi har rensat och fått så god ordning bland böckerna vill jag inte köpa massor. Men här är min lista och den innehåller en bok som jag absolut vill köpa, eller vi, ska jag säga eftersom både min man och jag vill läsa den. Och det är:
  • Sånt händer inte här av Sinclair Lewis. Den är skriven 1935 och handlar om en presidentkandidat som utnyttjar motsättningar inom det amerikanska folket och fäller klumpiga kommentarer och får folk att tycka att han är med dem mot etablissemanget. Känns det som om det är aktuellt?
  • Akademibokhandeln har "klassiska mästerverk" på rean. Där finns böcker av Moa Martinsson, Marguerite Duras och Karin Boye, bland annat. Det här kan vara böcker som man gärna vill ha i bokhyllan.
  • De har också "klassiker för alla smaker" och där hittar jag Doktor Faustus, Madame Bovary och Brott och Straff. De kan också sitta bra i bokhyllan. Jag vet inte hur utgåvorna ser ut. Kanske är det kartonnage, men det är ett tips i alla fall.
  • Romaner och noveller av Tove Jansson. Det är två böcker. Den ena innehåller fyra romaner och den andra noveller. Jag har hittills inte läst någon vuxenbok av henne, (fast böckerna om Mumintrollen är ju för alla åldrar egentligen) så de här två böckerna vill jag gärna ha i min bokhylla.
  • Romanerna om Edward St Aubyn av Patrick Melrose tycker jag också är väldigt intressant. De handlar om en överklasspojke/man i England och hans uppväxt verkar vara förskräcklig och det präglar honom senare i livet. Romanerna finns i två volymer på strax under 400 sidor vardera. Ett köp skulle få mig att läsa dem, vilket jag gärna vill.
 
 
Monika:

Första boken låter spännande. Historien har en förmåga att upprepa sig...

Svar: Den är jag verkligen sugen på.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Bra klassiker kan en läsa om och om igen. St Aubyn har många lovordat, vi får se...

Svar: Ja vi får se hur det blir med St Aubyn. :-)
Mösstanten

Ugglanoboken:

Tycker också det är kul när det dyker upp klassiker på bokrean. Tove Jansson tipsar jag också om idag.

Svar: Kul! Vi har redan beställt Jansson.
Mösstanten

Sara Pepparkaka:

Förr brukade jag satsa på klassiker på bokrean.

Villa Frejas bokblogg :

Såg att Ringaren i Notre Dame som jag nyss läst fanns på rean. Alltid kul att satsa på klassiker.

Villa Frejas bokblogg :

Såg att Ringaren i Notre Dame som jag nyss läst fanns på rean. Alltid kul att satsa på klassiker.

Marie Eggimann:

Jag får kolla upp tipsen och en del kanske finns på min book bucket list. Tror Brott och Straff var med.

Vargnatts bokhylla:

De i serien som Brott och straff är, är jättefina utgåvor! Tyckte de var jättehärliga och fina :)

Tofflan:

Jag ska gå och kolla mina ögon i eftermiddag och på vägen hem tänkte jag titta in på Akademibokhandeln. Jag är inte ute efter något särskilt, men det är roligt att titta. (Läs: det jag vill köpa och läsa finns inte på rean).

Svar: Det blir billigare så. :-)
Mösstanten

Åsa:

Klassiker var sådant jag gärna köpte förr på bokreorna, förutom fackböcker. Numera lånar jag nästan allt på bibliotek. Den första boken där på din lista verkar mycket intressant! Tack för tips.

Svar: Vi köper inte heller så mycket. Det är för väl att det finns bibliotek.
Mösstanten

Lillan Kind:

Ja boken Sånt händer inte här verkar onekligen vara aktuell trots att den är skriven 1935. Den skulle vara intressant att läsa!

Svar: Det blir spännande att se hur den är.
Mösstanten

Paula:

Det är lika illa ställt här trots att jag är finsk. Har inte läst Toves andra böcker, det är säkert dags, så tack för påminnelsen.

Svar: I sommar hoppas jag läsa hennes Sommarboken också. Det var många som skrev så fint om den i somras.
Mösstanten

A ROOM OF MY OWN:

Sinclair Lewis funderade jag också på. klassikersamlingarna är ju fina. jag köpte Noveller av Tove Jansson och köper nog Romaner i år.

Svar: Tove Jansson har vi redan beställt och Lewis bok köpte vi igår.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Tove Jansson borde jag också köpa!

Svar: Om man har böckerna i hyllan blir de förhoppningsvis lästa. Annars tränger sig många andra författare före hela tiden. Åtminstone i min läsning.
Mösstanten

Christina:

Bokrean vill man ju gå på. Jag köpte också Iziguro förra året, blev supernöjd så fler ska det bli...
Tove Jansson är en fin sagoklassiker :)

Kram

Svar: Kul att du också tyckte om Begravd jätte? Den har fått lite varierade omdömen. Jag är verkligen sugen på Tove Janssons vuxenböcker.
Mösstanten

skogsnuvan:

Det tråkiga med att bo i skogen är att man inte kan gå på bokrean eller titta på konstutställnng. Jag har aldrig varit på bokrea. Visst kan man skicka efter men det blir liksom inte samma. Njut av dom dagarna och hoppas att du kan hitta något nytt och riktigt bra.

Svar: Du har förstås en massa andra fördelar i skogen som jag inte har. :-)
Mösstanten

Janet:

Gjorde du några fynd? :-)

Svar: Nja, vi köpte boken av Sinclair och så är böckerna av Tove Jansson på väg med posten. Det är allt. Sedan tror jag vi avvaktar och ser vad som är kvar när priserna har sjunkit.
Mösstanten

Lena:

Köpte flera fina klassiker när jag slank in på Akademibokhandeln idag.

Yasmine:

Jag köper mest bara kokböcker på bokrean :D

Svar: Men det är väl bra. Böcker som man kan ha nytta av.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: