Charlotta von Zweigbergk

I måndags var Charlotta von Zweigbergk på författarbesök i Linköping. Hon berättade om sitt författarskap och sina böcker och då främst om boken Fattigfällan som handlar om en medelklasskvinna som faller igenom samhällets skyddsnät och blir utblottad.
Men Charlotta von Zweigbergk har skrivit många böcker, både för barn och vuxna. Hon berättade att hon brukar ha flera böcker på gång samtidigt. På måndagen skriver hon på en. På tisdagen på en annnan och så vidare. Jag förstår inte hur det går till, men böcker blir det ju i alla fall.
Jag har faktiskt inte läst något av henne, fast Fattigfällan har funnits länge i listan över böcker som jag vill läsa. När jag nu fick tillfälle att lyssna på vad hon hade att berätta om sitt författarskap blev jag intresserad av flera av hennes böcker. De jag är mest intresserad av och som jag tänker läsa framöver är:
Dippen & jag som kom ut 2017. Den handlar om hennes förhållande till sin pappa.
Hundkärlek som kom 2016. En berättelse om två medelålders människor som har bestämt sig för att de har det alldeles utmärkt som singlar men som blir förälskade i varandra fast de inte vill.
Samt naturligtvis Fattigfällan, en bok som handlar om ett viktigt ämne. Det är bland annat många långtidssjukskrivna som har arbetat och betalat skatt och skött sina räkningar under hela livet som råkar in i en helt omöjlig situation när de får avslag från försäkringskassan. Fattigfällan kan man för övrigt köpa i pocketformat för en billig penning på bokrean.
Det ska bli spännande att bekanta mig med Charlotta von Zweigbergks böcker.
 
Hanneles bokparadis:

Trevligt med författarbesök. Fattigfällan läste jag inte, vet ungefär vad den handlar om, har nog inte läst hennes syster heller.

Svar: Öh, syster? Nu måste jag googla. Nu har jag gjort det. Helena heter hon ja. Och henne har jag inte läst något av.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Fattigfällan låter ju väldigt aktuell, tragiskt...

Svar: Det är så tragiskt vad många människor kan råka ut för. Det kostar mycket i lidande och även i slutändan så tror jag att samhället förlorar ekonomiskt på det. Bortkastade människor som har hamnat på samhällets botten kan inte bidra så mycket. antagligen skulle de kunna göra stor nytta om de fick rätt hjälp i rätt tid.
Mösstanten

Carolina:

Smart ändå! När en bok väl är klar för andra är hon klar med tre ;)

Svar: Fast hon sa att den kunde vara lite problematiskt därför att en bok kunde komma i skymundan av en annan.
Mösstanten

Yasmine:

Ser fram emot att höra vad du tyckte om Fattigfällan! :D

Svar: Jag börjar faktiskt med två andra av hennes böcker, men jag kommer till fattigfällan så småningom.
Mösstanten

Kina Hellquist:

Kände igen namnet så jag blev tvungen att titta i bokhyllan. Och mycket riktigt, där fanns en bok av henne: Solosång. överlevnadshandbok för singlar. Fick den 2003 i födelsedagspresent, men jag har faktiskt inte läst den. Har nog tyckt att jag överlevt ändå. Men när jag bläddrade i den, så är det jätteroliga bilder, så jag kanske får ta och läsa den!

Svar: Spännande!
Mösstanten

Jessica Högberg:

Ja verkligen, håller med till fullo där!

Kommentera inlägget här: