Kärleken


Efter att ha läst Nuckan tänker jag på att det ibland kan kännas som på bilden. Ens stackars röda längtande hjärta ensamt i mörkret. Det kan handla om att man inte har hittat kärleken. Det kan vara så att man har förlorat den. Jag har också varit där.
Här hemma brukar vi inte bry oss om Alla hjärtans dag så mycket, men man kan inte undgå att veta att den finns. Det är så mycket reklam omkring den.
Jag kommer ihåg när min dotter var liten och gick i skolan. Hon bad mig köpa en röd ros till henne. Jag blev så förvånad. Men Alla hjärtans dag var stor bland barnen.
Alla hjärtans dag är fin om man har någon att dela den med. Kärlek behöver vi alla. Till en partner, mellan föräldrar och barn och mellan vänner.
Så nu är det dags för godishjärtan av olika slag, för rosor och kanske för romantiska middagar, hemma eller på restaurang. Jag vet inte om min man och jag ska göra något särskilt idag. En extra kram kanske.
 
Hanneles bokparadis:

vi har ofta bakat hjärte-tårta ❤️ eller annat trevligt, inget märkvärdigt. Idag ska jag fika med min 86-åriga mor, som jag gör varje vecka, äldsta barnbarnet förljer med, hon har sportlov. Kanske äter vi indiskt till lunch, barnbarnets favorit, Ha en fin dag,

Svar: Ett fint sätt att fira Alla hjärtans dag. :-)
Mösstanten

Agneta Croneld:

Det var barnen i skolan som gjorde mig uppmärksam på att Alla hjärtans dag hade blivit stort i Sverige. Själv är jag dålig på att köpa chokladhjärtan och kärleksbevis. har

Svar: Här är ett par rader i alla fall. Så du blev också uppmärksammad på dagen genom barn. :-)
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Bra tankar du delar med oss andra.
Vi har firat lite grand genom åren, mest för barnen förstås. Nu när de är utflugna blir det inte särskilt påtagligt ... men varma tankar kan man skicka både långt och ofta, inte bara på 14 feb!
Men tänk om man skulle slå till med en semla, dagen till ära???

Svar: Att förgylla den här dagen är ju inte fel.
Mösstanten

Agneta Croneld:

Det går tokigt när jag kommenterar i mobilen och på datorn kan jag varken läsa kommentarer eller skriva. Det inlägg jag skrev nyss försvann...

Svar: Är det bara hos mig det blir så tokigt?
Mösstanten

Emma Engström:

Stämmer så väl det du skriver om denna dag! Vi brukar inte fira något speciellt under dagen, men något kan det bli! :)

Carolina:

Jag tycker absolut att dagen ska firas, det är en tradition många firar och alltid firat den dagen även fast att jag varit singel. Passat på att överösa mina älskade familjemedlemmar med lite extra mycket kärlek och alltid haft kompisdejter på alla hjärtans dag. Trist att många känner att dagen är så bedrövlig :)

Svar: Ja kärlek kan ju vara mycket, inte bara till en partner.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Alla hjärtans dag kan firas på exakt det sätt man vill (eller inte firas alls), det är det fina med det. Hoppas ni hade det mysigt, oavsett om ni kramades extra eller ej. :)

Svar: Det blev en fin dag.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: