Månadens parfym februari 2019

Det här är en lätt parfym som inte doftar hela dagen. Jag vet inte varför jag tycker att den passar bäst på vintern, men så är det. Den doftar lavendel, som ni nog förstår, och om man man vill kan spruta den på sina lakan. Lavendel ska vara rogivande.
English Lavender har bland annat också noter av salvia, rosmarin och cederträ. I basen finns tonkaböna, musk och ekmossa.
Den lanserades 1913 och har nog förändrats en del sedan dess, men eftersom parfymer som har funnits länge gör mig så nyfiken köpte jag den för en del år sedan.
Yardley är ett brittiskt företag och etablerades redan 1770. Det är en av de äldsta firmorna i världen för kosmetika, tvål och parfym. Numera ägs Yardley av ett indiskt multinationellt företag som heter Wipro. Så har utvecklingen blivit för många gamla parfymtillverkare.
Yardley English Lavender har alltså ingen doft som stannar länge på kroppen men å andra sidan är den alls inte dyr och man kan friska upp doften under dagens lopp.
Får se om jag sover gott i natt i lavendeldoft.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

vackra flaskor, jag är osäker om jag gillar lavendeldoft eller inte... tillhör en minoritet.

Svar: Det ska ju vara rogivande, men det är en ganska speciell doft egentligen och den ska väl hålla vissa kryp borta.
Mösstanten

trollet:

Tror nog att du kommer sova gott, örter och blommor ger härliga dofter. När jag var ute igår hade dom en kamomilltvål som doftade såååå gott, inget syntetiskt;)

Svar: Ja lavendel ska vara rogivande.
Mösstanten

Kraka:

Lavendel doftar så gott!

Svar: Ja, det är inte dumt alls.
Mösstanten

Bella:

Oj den här lät härlig, lavendel doftar så gott och om den inte doftar hela dagen så är den kanske inte så stark och kan tolereras av en astmatiker :)

Svar: Om den tolereras av en astmatiker har jag ingen aning om, tyvärr.
Mösstanten

Lillan Kind:

Jag tycker om lavendeldoft, men har nog alltid förknippat den mest just med lakan och doftkuddar till garderober. Jag kan tänka mig att den känns frisk på något sätt att ha på kroppen! :)

Svar: Ja den är ju inte söt på minsta vis. Jag har inte använt den så mycket eftersom jag har så många parfymer, men nu tänkte jag ge den den här månaden så får jag se om den mest ska sprutas på mig eller på lakan. Idag trivs jag i alla fall med den.
Mösstanten

Carolina:

Låter verkligen som en härlig och väldoftad parfym! Väldigt förtjust i lavendel och salvia låter inte helt dumt heller. Sambon har bergamont och rosmarin i ett skäggschampoo och doftar riktigt gott :D

Svar: Det schampot måste dofta gott.
Mösstanten

Sara Ekman:

Åh låter gott :)

Kommentera inlägget här: