Tips om två kulturhändelser i Linköping lördag 2 mars

Det här är Östgötarummet på Linköpings stadsbibliotek. Idel böcker från och om Östergötland alltså.
Lördag den 2 mars blir det närproducerad bokrea på biblioteket. Den kommer inte att äga rum i Östgötarummet utan i Galleri Vända Sida, men jag tyckte att alla de här Östgötaböckerna kunde vara en lämplig illustration. Länk till Visit Östergötland med mer uppgifter om bokrean här.
Lördag den 2 mars har Östergötlands museum öppet hus med massor av visningar, föredrag och aktiviteter både för barn och vuxna. Gratis alltså. De kallar eventet "Sista natten på museet". Program här.
Orsaken till museets gratisdag och kväll är att man stänger för lång tid eftersom det behöver renoveras. Lite sorgligt att det ska vara stängt så länge, men det är antagligen nödvändigt. Museet förklarar på sin hemsida här.
Jag planerar att besöka både museet och den närodlade bokrean på biblioteket den dagen. Det ska bli spännande.
 
Hanneles bokparadis:

vilket vacker bibliotek! Roligt när det händer, bra reklam, i storstaden Göteborg finns 25 bibliotek.... det händer en hel del, kan krocka ibland, nu med Doris Lessing och Alexandra Pascalidou samma kväll...

Svar: Naturligtvis har ni fler kulturevenemang i det stora Göteborg. :-) Öh, det är väl inte Doris Lessing själv som kommer antar jag?
Mösstanten

tant Hanneles bokparadis:

missade du Melodifestivalen i er stad...?? Många unga musikbegåvningar.

Svar: Jag tror inte den var här i Linköping denna omgången men hade den varit här hade jag inte missat den, jag hade tagit ett stort medvetet skutt och hoppat över den. :-)
Mösstanten

Carolina:

Vad roligt att de hittar på så himla mycket i Linköping! :D

Svar: Det är inte varje helg förstås. Men nästa helg så.
Mösstanten

Tofflan:

Å så synd att jag inte bor i trakterna längre. Det hade varit en trevlig utflykt.

Svar: Jag har förstått att du har bott i Östergötland
Mösstanten

Lillan Kind:

Så trevligt det låter!😊 Närproducerad bokrea har jag aldrig hört talas om tidigare. Det är intressant att gå på museum, och alldeles för längesen för min del.

Svar: Det var faktiskt länge sedan jag var på själva museet men det finns en sal där som används för konserter bland annat. Där har jag varit många gånger de senaste åren.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: