Ettårsjubileum

Så här glad blev jag när jag hittade 1793 av Niklas Natt och Dag på bibliotekets bokbytardisk. Jag hade tänkt reservera den på biblioteket och så låg den bara där.
Kanske hade jag inte ens vetat att den ska vara läsvärd om jag inte hade börjat blogga. Visserligen brukade jag kolla Svenska Dagbladets bokrecensioner och titta på Babel ( vilket var länge sedan jag gjorde nu faktiskt), men den hade mycket väl kunnat slinka förbi ouppmärksammad av mig.
Men nu, när jag kollar en del bokbloggar och när det dyker upp böcker i mitt flöde på Instagram hela tiden, då blev jag sugen på att läsa den.
Idag är det alltså ett år sedan jag startade den här bloggen. Jag ska inte tjata så mycket mer om hur mycket det ger mig, det har jag redan skrivit om många gånger förut. Jag brukar inte ha böcker på måndagar men idag tyckte jag att den här bilden passade så bra eftersom den också kan illustrera min glädje över att blogga.
Och nu ska jag avsluta med lite tråkig statistik. Det var någon som missförstod mitt inlägg om Instagram. Det är alltså på Instagram jag har drygt 400 följare. Besökarna på min blogg är betydligt färre. Men de är fler än vad jag kunde drömma om att ha efter ett år med en sådan här blogg. Rekordet efter årsskiftet är 63 unika besökare på ett dygn.
Unika besökare betyder att varje besökare räknas en gång på ett dygn. Om samma person går in flera gånger under dygnet så räknas hen bara en gång. Sidvisningar är något annat. De är betydligt fler.
Ett år är inte mycket. Det finns bloggare som jag följer som har hållit på i tjugo år! Men låt oss nu se hur långlivad den här bloggen kommer att bli och hur många besökare jag får 2019. Ett spännande nytt bloggår har börjat.
Tack mina kära läsare! Meningen med den här bloggen är ju faktiskt att någon ska läsa den. Och det gör ni! Det sporrar mig att fortsätta.
 
Amanda (Swedish Passport):

Heja heja! Det är ju så kul med bloggen just när man bloggat ett tag och kan gå tillbaka och återuppleva en massa saker som man annars kanske skulle ha glömt bort :)

Svar: Javisst! Man har minnen där.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

väldans så snabbt den hamnade på bokbytarhyllan! En kan verkligen göra fina fynd där, mitt bokbestånd har växt, avsikten är att vissa böcker ska jag låta cirkulera vidare. Har hittat även många bra till barnbarnen.

Svar: Jag har hittat Folkets Skönhet och Ärr på samma ställe. Det är helt fantastiskt. De flesta böcker som jag hittar där ska tillbaka dit. Jag måste inte spara alla.
Mösstanten

Kraka:

Grattis till ett år av bloggande. Någon gång i mars har jag bloggat i 13 år. Egentligen började jag i september året innan, men på en dåligt fungerande server så det blev bara några enstaka inlägg.
Bloggen ger kontakter med människor man aldrig skulle hittat annars. Det är både roligt och spännande.

Boken 1793 är mycket bra!

Svar: Tack! Ja en ny värld öppnas när man bloggar. Jag läser 1793 nu.
Mösstanten

Elisa:

Grattis till ett år! Hoppas det blir många fler bloggår. Kul att du fick tag i boken, kändes ju lite som en present med anledning av milstolpen. :)

Svar: Tack! Ett grattis från en bloggveteran! Jag har hittat många fina böcker på bokbytardisken. Idel presenter!
Mösstanten

Jessica Högberg:

men grattis till årsdag!! Önskar dej ett nytt fint bloggår=)

Svar: Tack så mycket!
Mösstanten

Carolina:

Vilken himla tur, stort grattis till ditt ett års jubileum :D

Svar: Tack! Ja det var tur men jag har hittat många godbitar på bokbytardisken. Också lagt dit många godbitar. :-)
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Men vilken härlig bild, verkligen! Grattis till bloggen, tycker det är så kul att jag har hittat hit & fått följa dig en bit på vägen.

Svar: Tack. Jag tycker att det är så roligt att du följer och att jag följer dig. Det är så spännande att få inblick i ett helt annat liv än mitt eget.
Mösstanten

Yasmine:

Stort grattis till ditt ettårsjubileum :D

Svar: Tack!
Mösstanten

Lillan Kind:

Grattis till bloggens ettårsdag! Vilken glad och härlig bild på dig! Det går inte att ta miste på hur glad du blev att få tag på den boken😊

Svar: Jag hade fått reservera den på bibblan och vänta - eller köpa den förstås.
Mösstanten

David och Bella:

Vilken lycka :D Och vad gullig du är på bild! Grattis till dig och bloggen på 1-årsdagen!

Svar: Tack!
Mösstanten

Janet:

Grattis i efterskott! Såg att jag startade min egen blogg 16/12 2017, så jag har visst också hållit på ett drygt år (fast jag hade missat det).

Svar: Då är vi ungefär lika gamla. :-)
Mösstanten

Paula:

Hej fina mösstanten., Berätta gärna vad du tyckte om den boken för jag har velat fram och tillbaka om jag ska hugga tag i den och läsa! Jag är inte deckarläsare men det historiska perspektivet lockar...
Jag har bloggat sedan 2007 men tyvärr finns inte första åren kvar då den bloggportalen gått i graven. Men på egen domän har jag funnits i elva år, o det blir bara roligare. Och jag är glad över att ha träffat dig här, vi har en del gemensamt!

Svar: Ja vi har en del gemensamt. Så trevligt att träffas i bloggvärlden. Du är en riktig veteran. Det kommer ett inlägg om 1793.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: