Har ni sett filmen om Dagny?

Om ni inte har sett den - gör det. En varm och mänsklig dokumenträfilm med mycket levnadsglädje. Och lite sorg också. Åldern påverkar ju oss alla till slut.
Filmen finns på SVT-play och ni hittar den här.
Dagny är Sveriges, ja kanske världens äldsta bloggare. Här är hennes blogg. För att komma till de senaste posterna får ni klicka längst ner i vänsterspalten. Tyvärr läser jag att Dagny är sjuk. Jag hoppas att hon repar sig och blir bättre.
Dagny är en instipration för oss andra. Hon började blogga när hon var 100 år gammal.
Länk till hennes blogg har ni här.
 
Kategori: Film Taggar: Film
Hanneles bokparadis:

Följt henne några år, jag såg henne i Skavan... påkörd på övergångsställe!! Av någon som pratade i mobilen, sa Dagny. Intelligent kvinna, synd att hon inte fick studera.

Svar: Ja det är säkert många kvinnor ur den generationen som hade kunnat komma långt om de fått studera.
Mösstanten

Christina:

Dagny har verkligen gjort ett starkt intryck. Jag har inte sett avsnittet ännu, men igår när jag träffade gänget på galleriet så pratades det även där varmt om Dagny. Hon verkar ju till att vara helt fantastisk!
Ha en fin söndag! Kram

Svar: Att vara så vital och så öppen inför världen när man är 106 år ...
Mösstanten

Jessica Högberg:

Dagny är en fantastisk tant, jag såg lite häromdagen på tv "det där får du göra om, jag struttar ju som en gammal tant", haha. Serverade henne när hon fyllde 105...

Svar: Du har med andra ord träffat henne in real life.
Mösstanten

Yasmine:

Den filmen måste jag se!

Svar: Gör det! :-)
Mösstanten

Carolina:

Ja, jag beundras av Dagny varje dag och så stark hon är! Jag tror jag har sett en dokumentär med henne då jag jobbade på äldreboendet gick den på teven. Kan vara en annan, men hon är verkligen en inspirationskälla! :)

Svar: Det här är en ny film. Den andra gjordes för några år sedan.
Mösstanten

Bella:

Jag gillar Dagny! Har läst hennes blogg ibland och lyssnade på hennes sommarprat i p1 men har inte sett dokumentären, det måste jag göra!

Lillan Kind:

Jag vill verkligen se den här dokumentären! Hon är beundransvärd. Så bra att du har länkar i inlägget!

Svar: Hon är fantastisk!
Mösstanten

Jessica Högberg:

In real life! ;)

Tofflan:

Jorå, filmen såg jag men nu kom jag på att jag inte har kollat in hennes blogg. Tack för påminnelsen! :-)

Janet:

Sällar mig förstås till alla gillar Dagny! Men tänkte när jag såg den senaste dokumentären som jag tänkte när jag såg den första och som jag även tänkt när jag läst en del av hennes inlägg att det är eländigt vilka spår föräldrars dåliga ageranden sätter hos barn. Dagny, långt över 100 år gammal, sörjer fortfarande sin mammas oförmåga att älska, uppmuntra och uppskatta henne. Trist att någon alls ska behöva känna det så.

Svar: Sannerligen.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Är full av beundran för Dagny men tyckte kanske inte att den här dokumentären var jättejättebra ... fast mötet mellan henne och Amie gillade jag! (och skrev om http://www.nyfikengra.se/tjejsnack-oss-100-aringar-emellan/)

Svar: Den var lite sorglig eftersom det märktes så tydligt att åldern vinner på henne.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: