Lömskt

Ser det ut att vara isigt här? Antagligen om man tittar efter ordentligt. Nu finns där en del grus också och det hjälper en att hålla sig på rätt köl. Men så här års är väglaget verkligen lömskt. När isen slår till blir det besvärligt.
Tänk om vi kunde få en vinter med stabilt väder. En riktig snövinter och snön ligger kvar. Eller en stabil vinter med plusgrader. Då skulle man veta ungefär hur väglaget var.
Om man inte sitter på sin ända och läser hela tiden, och det gör jag faktiskt inte, så blir promenaderna ofta ett litet problem så här års. Ni skulle se mig gå med små försiktiga steg ungefär som en åttioårig pingvin. En patetisk syn.
Som tur är så har jag sedan flera år tillbaka skor med dubbar som jag kan använda. Jättebra. Om ni ser en tant som går frejdigt rakt fram och tar ut stegen i halkan då har hon antagligen sådana skodon. Det är en befrielse när man kan slappna av och gå som folk.
Jag vet inte riktigt varför jag knappt har tagit några snöbilder i år. Den här är från förra vintern. Ser inte ut som ett julkort precis. Blötsnö. Ett vanligt fenomen. Och sedan fryser det och då vet vi hur det blir.
Nåja. Jag får väl avsluta detta gnälliga inlägg med den här bilden som jag också tog förra vintern så kanske någon blir glad i alla fall.
 
Janet:

Hög igenkänning! Så där trippar/skrider jag också fram i tillvaron så här års. Måste också stanna med jämna mellanrum och spana uppåt så att jag inte får en istapp i huvudet.

Svar: Ja usch! Is uppe och is nere.
Mösstanten

tant Hanneles bokparadis:

tog på mig mina nya broddar, fast det ösregnade! Typiskt göteborgskt töväder efter snöandet....

Svar: När vädret går fram och tillbaka mellan plus och minus ... usch!
Mösstanten

Tofflan:

Å jag köpte nya boots med utfällbara dobbar. De var svinigt dyra och är väldigt bra, men... Dobbarna är livsfarliga på vissa golv, t ex på jobbet. Jag måste ta mig typ tio meter från entrén till en bänk där jag kan sätta mig och fälla upp dobbarna - det är totalt livsfarligt. Idag hade jag glömt att fälla upp dem ordentligt inomhus, så när jag skulle gå och köpa lunch fastnade ena skons dobbar i mattan och hela grejen slets loss. Jag höll på att ramla nerför trappan, men klarade det och lyckades även få fast den utfällbara grejen med dobbar på bootsen igen. Men jisses, jag som kände mig så säker känner mig jätteosäker nu. Det var riktigt läskigt! :-(

Svar: Nej så otäck! Tur att det gick så bra som det gick i alla fall. Jag har Icebugs så dubbarna sitter där hela tiden och det går att gå på golv med dem för gummisulan ska sjunka ner - eller tvärtom. Men jag är försiktig. Om jag har dem på mig och går inomhus då går jag som den där pingvinen. Men parkett och linoleum hemma blir det märken i. Det skulle finnas sittplatser alldeles innanför entrédörrarna där folk kunde skifta skor och ta av sig sina broddar och fälla in och ut. Fast utfällbara verkar vara lite vanskligt.
Mösstanten

Tofflan:

Ja det var rätt otäckt. Gå försiktigt! Och ja! Visst skulle det finnas sittplatser vid entréer för dobberier. Har varit nöjd med mina utfällbara hittills, fast nu...

David och Bella:

Till och med här i norr har det varit snöfattigt och halt men det känns lite skönt jämfört med förra årets 160 cm snö! Inatt kom det 2 dm snö men det kan gärna hålla sig där tycker jag :)

Svar: Nej inte behöver vi en snövinter som den förra. Men lite vitt lyser upp och det har varit klent med den saken i år. Vi får se. Vintern är inte slut än.
Mösstanten

Carolina:

Vilken härlig bild längst ned! Haha nej det där är fan olagligt hemskt att ha detta opålitliga väder. Efter igår vågade jag knappt ta mig ut med bilen och än mindre att kliva ur för att sedan gå där det knappt var sandat. Fyfan! ^^,

Kraka:

Det är så sjukt halt nu. Vill helst inte gå ut alls.

Svar: Jag är så glad att jag har dubbskor.
Mösstanten

Lillan Kind:

Jag är inte gladare åt vintervädret än vad du är. Har tröttnat totalt på att det snöar, regnar, fryser och töar om vartannat. Icebugskorna är guld värda!

Svar: Ja stabilt väder ta k! Och sedan vår.
Mösstanten

skogsnuvan:

Nog är det lömskt alltid. Även med dubbar på skorna kan man halka och slå sig rejält. Nu har det kommit en dm snö igen och slagit om till över 20 grader kallt. Helst vill man bara vara inne men det går ju inte. Köra bil och möta timmerbilar på smal byväg är den största fasan för mig just nu.

Svar: Det är inte utan att vilängtar till våren.
Mösstanten

veggiehäxan:

Jag vågar inte ens gå ut vissa dagar. Har dubbar på kryckorna men tror inte jag håller mig på benen om jag halkar. Jag har rejäla kängor.

Svar: Halkan är ett gissel helt enkelt.
Mösstanten

Paula:

Åttioårig pingvin, det är ju jag! Men faktiskt, här hos mig i Dalarna har vi riktig vinter. Inga halvmesyrer. Igår 2 dm nysnö, allt vitt och orört som en jungfrufödsel. Underbart! Men köp icebug.-kängor, please! Så slipper du benbrott! Efter två vristbrott så är mina ben så stela och skraltiga, skidåkning är tvärnej, likaså cykling, men sprakåkning och promenader funkar! Ta hand om dig!

Svar: Jag har Icebugs men jag använder dem inte alltid. Bor i stan och en del av väglaget kan vara is och en del barmark. Fast icebugsarna går ju att gå på även på asfalt och stenplattor.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: