När solen skiner

Det är inte mycket ljus vi får så här års. Det har varit grått och mörkt många dagar. Och när solen skiner från klarblå himmel måste man skynda sig ut för att fånga den.
Tar man lång tid på sig med att komma ut har solen redan gått ner. Och lyckas man ta sig ut i tid är skuggorna långa. Kväll hela dagen.
Men det är ändå skönt att få se solen lite. Jag blir alltid gladare när solen skiner. Är det så för er också? Kanske är det något som finns inbyggt i oss människor, åtminstone hos oss som bor här uppe i norden.
Det liknade mer tidig vår här i Linköping den där dagen när vi gick ut i solen. Ingen snö, och lite småfåglar i trädet. Sedan kom det lite snö. Lite alltså. Den lyser upp men det blir också halt. Vad ska man föredra?
Nu har det i alla fall vänt och så småningom blir det riktig vår. Vi får i några sekunders mer ljus för varje dag som går.
Mer ljus vill vi ha!
 
Hanneles bokparadis:

en kort stund sol har det varit nästan vare dag, då får en passa på... även vanligt dagsljus får oss må bättre och sova bättre.

Svar: Dagsljus är viktigt. Sol har det inte varit varje dag här.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Mer ljus, ja tack!!

Svar: Det är vi nog alla eniga om. :-)
Mösstanten

janet:

Härliga bilder! Vi har också en strimma sol i dag men jag vill få ut julen i dag så jag hoppas på att solen gör återbesök i morgon!

Svar: Det ska bli sol här idag. Hoppas att det verkligen blir så. Ofta är det moln fast prognosen har sagt sol.Men då är det ett lätt molntäcke så att det är ganska ljust och trevligt ändå. Lycka till med julborttogningen!
Mösstanten

Lillan Kind:

Vilka soliga och fina bilder! Det är samma här! Jag blir också gladare när solen skiner😊 Idag var det vackert väder här, men får som du skriver inte vara långsam att ta sig ut.

Svar: I fick sol idag också. :-)
Mösstanten

Yasmine:

Idag sken solen, och även om det var svinkallt så tog vi en uppfriskande promenad! Helt underbart och jag njöt! :)

Svar: Det är underbart med promenader i solen. Precis vad vi behöver.
Mösstanten

Carolina:

Ja, jag ser nu verkligen fram emot att det ska bli ljusare ute! Jag gillar vintern på sin tid, men samtidigt är man ju dum om man inte ser fram emot lite mer värme, ingen halka och lite fina vårblommor och ljust! :D

Svar: Vårblommor ja! Dem längtar jag efter!
Mösstanten

Elisa:

Jag hade också känning av våren idag! Det var jätteskönt att komma ut. Visst, det blåste kallt men solen sken och gatorna kändes torra.

Svar: Det låter jättefint.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: