Till vinterlandet

Ju längre norrut vi kom desto mer snö fanns det. Vilken härlig syn för en Linköpingsbo den här vintern! Ni som bor i snön får väl hoppa över det här inlägget. Ni har redan levt i så mycket snö så det enda ni tänker på är våren. Det skulle jag också göra.
Men nu bor jag i Linköping och där har vi inte haft mycket snö hittills den här vintern.
Nu åkte vi till Söderhamn som vi gör ibland. Det var en vacker resa i strålande sol men när vi kom fram var det redan skynmning.
Första dagen var det också strålande sol. En underbar vinterdag, men kall. Då hade vi så mycket att göra så det blev inga foton tagna. Men nästa dag blev det ett par bilder. Här ser ni en exotisk snöhög med Oscarsborg i bakgrunden.
Och snöröjning! Det har vi inte haft så mycket av i Linköping den här vintern. Som bonus finns också en stolpe med eluttag för motorvärmare med på bilden. De är inte vanliga här söderut.
Efter ett par dagar åkte vi hem igen. Här är utfarten från Söderhamn och flygplanet är Viggen. I Söderhamn fanns Hälsinge flygflottilj, eller F 15, mellan 1945 och 1998. Den sista flygningen med Viggen ägde rum 1997. Om det var detta exemplar vet jag inte.
Ja vi for alltså hem och klarade hela resan i dagsljus. Väl hemma upptäckte vi att det faktiskt hade snöat medan vi var borta. En halv centimeter.
 
Kategori: Livet Taggar: Resor
Hanneles bokparadis:

ljust och fint, två av sönerna åker skidor nu, på var sin ort

Svar: Ja ni har antagligen inte så mycket snö i Göteborg heller.
Mösstanten

Hanneles bokparadis :

(maken jobbade med en liten bit av radarn på JAS-planet)

Svar: Åh! JAS kom aldrig till Söderhamn, men den finns här i Linköping. Inte på flygflottilj utan på Saab. De flyger den ibland på prov och när de ska visa upp den för potentiella köpare. Och så finns den på Flygvapenmuseum. Viggen också så klart.
Mösstanten

Jessica Högberg:

snö är verkligen vackert... på bild;)
stora flingor i stockholm idag och hela stan är vit, brukar tyvärr inte vara vitt så länge

Svar: Jag har sett ett par tre flingor här också idag.
Mösstanten

Carolina:

Härligt ändå att få mysa till det lite bland snön! Här i Örebro har vi rätt mycket ;)

Svar: Det har jag sett på dina bilder. :-)
Mösstanten

Lillan Kind:

Så härligt att du fick uppleva snö tillsist denna vinter - även om den inte var på hemmaplan! Jag vill ha snö så länge kvällarna är mörka, för då slipper man kolmörkret på landet. Men hursomhelst är det mycket vinter kvar, så jag tror att alla kommer få åtnjuta ett snötäcke innan våren😄

Svar: Det har faktiskt snöat lite nu.
Mösstanten

Elisa:

Åh vi har snö här i Stockholm och jag älskar det. :)
Så det är Linköping du bor i. Där har jag varit några gånger när maken släpat med mig till flygvapenmuseum. :)

Svar: Jag har jobbat på Flygvapenmuseum.
Mösstanten

Yasmine:

Här, utanför Sthlm, har vi fått ganska mycket snö de senaste dagarna! :D

Svar: Det lyser ju upp.
Mösstanten

Bella:

Härligt att få vistas i snö :) Den där kinesiska borgen som du tagit kort på måste vara ett av Sveriges konstigaste byggprojekt

Svar: Ja, var det inte ni som hade stannat och gått in där? Vi åker bara förbi när vi ska till Söderhamn. Vi vill bara fram.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: