Vi hann före regnet

Det var snöyra när vi gick till biblioteket i onsdags och lite svårt att fota utomhus så det här fotot är taget inifrån.
Vi går väldigt ofta till biblioteket. Dels beställs det och lånas mycket böcker och filmer i vår lilla familj, dels beror det på den stora bokrensningen som vi gjorde i höstas. Vi hade inte lust att lämna in alltihop till någon välgörenhetsorganisation. Nej istället har vi tagit med oss ett par tre böcker varje gång vi har gått till biblioteket och så har vi lagt dem på bokbytardisken där.
Det är mycket roligare att se hur de försvinner därifrån och veta att någon har plockat upp boken och tagit hem den. Det är helt fantastiskt hur udda böcker, gamla skolgrammatikor och andra böcker som jag inte trodde att någon kunde vara intresserad av försvinner därifrån.
I onsdags såg de ut så här i vår hall. Fem böcker kvar av de utrensade att bära bort. Sedan återstår en del böcker som jag själv har plockat på bokbytardisken och som ska tillbaka dit eftersom jag har läst dem och inte vill spara dem hemma.
Ja alltså, vi hann både fram och tillbaka innan snöandet skulle övergå i regn. Och för att återknyta till gårdagens tema - sedan fryser det efter hand och vad får vi då?
Ishalka.
Men man får trösta sig så gott man kan, varför inte med de här raderna av Tage Danielsson som finns utanför biblioteket. De handlar ju om droppar.
 
Elisa:

Jag har haft broddar på den här veckan och ändå tyckt det varit läskigt halt på sina ställen. Varit glad för snö i alla fall!
Smart grej med bokbytardisk. Tror det finns många böcker därute som är en skatt för någon annan, särskilt om biblioteket mot förmodan inte har boken.

Svar: Bokbytardisken är jättebra. Jag har hittat böcker där som jag annars hade fått reservera och stå i kö för.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Biblioteket är absolut den bästa skatteåterbäringen! Och när jag läst färdigt så behöver böckerna inte ta plats i bokhyllan, men jag har inte slutat att köpa böcker.... Vi göteborgare är vana vid sånt väder, men jag har bra sprikskor, och broddar med... gåstavar skulle jag också kunna ta.

Svar: Bibliotek är bland det bästa som finns.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

nästan minus tio idag i Göteborg...

Svar: Kallt värre. Brrr!
Mösstanten

Jessica Högberg:

Bokbytardisk, jag gillar det! Ska kolla om det finns på "min" bibla...

Svar: Kanhända finns det en sådan.
Mösstanten

Amanda (Swedish Passport):

Bokbytar-platser är ju så himla smarta! Vi hade en hylla i tvättstugan i lägenhetshuset vi bodde i tidigare och det var ju bara så mysigt att kunna bli av med böcker där och samtidigt hitta nya favoriter :)

Svar: Tvättstugebibliotek är inte heller dumt.
Mösstanten

Yasmine:

Så smart att lägga dem på ett bokbytarbord :D

Svar: Enda nackdelen är att man inte kan lägga dit alla på en gång utan man får ta några i taget.
Mösstanten

Kraka:

Tage D hade ett starkt samhällsengagemang och så här i statsministertider och med en socialdemokrati som har för avsikt att dansa efter högerns pipa känns det på sin plats att påminna om följande citat av Tage D:

”Om man är socialist måste man göra klart för sig vilken form av socialism som den svenska socialdemokratin bör vara på väg mot. Då tycker jag att den socialism som syndikalisterna förespråkar, med ett minimum med maktkoncentration och med bibehållna mänskliga fri- och rättigheter, är betydligt intressantare än de vanliga formerna av socialism."

Svar: Tänkvärt även om jag inte är helt enig.
Mösstanten

Bella:

Vad roligt att biblioteket har ett bokbytarbord! Kan tänka mig att det blir en rolig blandning av böcker där :)

Svar: Det blir det verkligen.
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Vad smart att kunna byta de böcker man inte vill ha mot andra böcker. Ett smart sätt att läsa böcker som man kanske inte skulle läsa annars.

Svar: Precis så är det för mig. Jag hittar böcker på disken som jag aldrig skulle ha köpt eller lånat på biblioteket.
Mösstanten

Paula:

Hej, så smart att ha en bokbytarhylla på biblan. Bara man inte blandar ihop låneböcker med gåvoböcker...
Jag slutade köpa böcker för många år sedan av den enkla anledningen att min man vägrade bära flera ton böcker i flera flyttar. Han hade rätt, vi hade väl flyttat mer än tio gånger och jag tyckte synd om honom. Dessutom läser jag inte böckerna mer än en gång, utom faktaböcker men dem har jag kvar.
Ha en skön helg

Svar: Det har faktiskt förekommit att någon lagt fel. Ett tag låg det en lapp på disken från en stackars låntagare som blivitav med sin lånebok där. Jag är inte heller någon omläsare. Det ska vara några enstaka gånger då.
Mösstanten

Lillan Kind:

Jag har också ett gäng böcker som jag inte vill behålla, så jag ska kolla upp om biblioteket har någon bokbytardisk. Hade inte ens tänkt på att kolla om det finns en sån, så det var ett bra tips!😊

Svar: Om man inte hittar något bokbytarställe får man väl ta med dem till Röda korset eller liknande.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Men vad spännande & smart med en bokbytardisk! När jag bodde hos mina föräldrar & hade ett bibliotek bara någon minuts gångväg bort var jag ofta där. Under en period hade dom en bänk där man kunde lämna & ta böcker. Tyckte det var fantastiskt.

Svar: Ja bokbyte är suveränt bra.
Mösstanten

Carolina:

Jag tycker att det är väldigt smart att kunna dela med sig av böcker. Absolut att man ska ha böcker hemma som man faktiskt älskar och gärna vill läsa om, men oftast har vi betydligt mycket mer böcker som bara ska rensas ut. :D

Svar: Nästan alla böcker läser jag bara en gång
Mösstanten

Kommentera inlägget här: