Hett i hyllan #11 - Om katter

Torsdag och Hett i hyllan. Dags att visa upp ännu en hyllvärmare.
Doris Lessings Om katter är en av mina tveksamma hyllvärmare. Inte för att jag är tveksam till Doris Lessing som författare, hon tillhör mina favoriter, nej boken är tveksam eftersom jag inte är säker på om jag har läst den eller ej.
Det är inte klokt. Om jag har läst en bok av Doris Lessing som handlar om katter borde jag väl komma ihåg det? Eller jag borde väl veta att jag inte har gjort det? Jag får skylla på åldern och att anteckningsboken där jag skrev upp vilka böcker jag hade läst försvann för ett par år sedan.
Så länge jag har bloggen kommer jag att veta säkert vilka böcker jag har läst under bloggtiden eftersom de böckerna hamnar i kategorin Böcker sorterade efter författarnamn. Lättare att kolla i den listan än i den anteckningsbok som jag har nu där jag skriver upp böckerna i den ordning jag har läst dem. Den får i varje fall inte lämna hemmet. Den andra försvann på biblioteket, tror jag.
Något jag minns är i alla fall att jag blev glad när jag upptäckte Om katter bland de böcker som min man förde in i vårt gemensamma hem. I den här boken ska alla Doris Lessings kattporträtt vara samlade, hämtade ur de tidigare utgivna Katter och Rufus och El Magnifico och de två böckerna har jag inte läst fast jag har läst så mycket av Doris Lessing.
Så ja, jag tror att jag inte har läst den här boken och därför får den vara med i Hett i hyllan. Den utmärkta idén att visa upp våra hyllvärmare kommer från Bokföring enligt Monika.
Om katter av Doris Lessing, Forum 2006.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan
Hanneles bokparadis:

en annan; Rufus: berättelsen om en okuvlig katt av Doris Lessing finns i min bokhylla... vi är kattvakter åt sonen när han är bortrest, mysigt.

Svar: Katter tycker jag om. Jag tror att berättelsen om Rufus ska finnas i Om katter.
Mösstanten

Scylla:

Den har jag faktiskt läst :) Men det var evigheter sedan och jag minns inte ett smack av den. Katter är fint.

Svar: Hö, hö, det känns på ett sätt bra att inte bara jag har dåligt minne.
Mösstanten

Christina Karlsson:

Haha, det där låter som mitt förhållande till film. Jag känner ofta igen titeln men vet inte om jag sett filmen eller ej förrän jag börjar se den och då har det hänt att jag drar mig till minnes att den här har jag ju sett ;)
Smart att anordna en kategori med lästa böcker arrangerade efter författarnamn.
Må väl och ha en fortsatt fin torsdag!
Christina

Svar: Jag kan uppleva samma sak med film, jag också.
Mösstanten

Tofflan:

Kommenteringen verkar funka igen!

Jag kör hängslen och livrem: dels skriver jag några rader i en fin skrivbok om varje bok jag läser. Det har blivit några skrivböcker genom åren, för övrigt, och alla är inte lika fina som den jag har nu. Dels skriver jag om alla böcker jag läser på bloggen/bloggarna sen jag började blogga för tio år sen.

Svar: Både hängslen och livrem verkar bra.
Mösstanten

Bokdivisionen:

Haha, jag har noll koll på det mesta pre-blogging men numera har jag en hårt rensad bokhylla med två rader olästa böcker och två rader lästa. Plus gedigna listor över allt på bloggen såklart!

Svar: Alla metoder är bra bara de funkar.
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Jag kan inte heller hålla reda på vilka böcker jag läst och inte. I sommar vill jag faktiskt läsa ett gäng böcker så jag har beställt lite nytt. Fast jag har hela bokhyllan full med böcker som jag inte läst än.... Jaja, får beta av en i taget. :-)

Svar: Det är kanske ingen av oss som bara har lästa böcker i hyllan. :-)
Mösstanten

Monika:

Jag har handskrivna listor över böcker jag har läst sedan 1991 och så har jag en annan lista över böcker som jag lånade på biblioteket under ett halvår i början av 80-talet, men allt som lästs före och mellan har jag ingen som helst koll på :(

Svar: De du har bloggat om vet du i alla fall att du har läst. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

jag skriver allti telefonnummer i mina anteckningsböcker (har du frågat biblioteket?)

Svar: Jag har tappat bort den en gång på biblioteket och fått tillbaka den. Andra gången var den försvunnen.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Oh, en lista vore smart...
Skulle nog kunna läsa på natten på jobbet tror jag men det är lite för tidigt att prova... haha

Carolina:

Man kan inte komma ihåg allt, tror du kommer att märka ifall att du börjar läsa boken igen ;)

Svar: Då brukar jag märka det. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: