Hett i hyllan # 12 - Nätternas gräs

Torsdag och Hett i hyllan och nu har jag plockat fram den här boken av Patrick Modiano som står och väntar på att bli läst. 
På baksidan läser jag att berättaren vandrar genom Paris på spaning efter Dannie, en kvinna som han älskade fyrtio år tidigare och som försvann under mystiska omständigheter. Han har en svart anteckningsbok som är fullklottrad med namn, platser, adresser och telefonnummer.
Man ska nog inte räkna med att berättaren hittar Dannie efter fyrtio år, men jag tror att många minnen kommer upp.
Fast jag vet ju inte. Jag undrar om Nätternas gräs är lika dunkel som De dunkla butikernas gata som jag har läst. Mitt inlägg om den hittar du här.
Jag tycker om Modiano fast han kan vara mycket vag och svår ibland. Jag tycker om hans lågmäldhet och att det finns så mycket mellan raderna och så mycket atmosfär i det han skriver.
Så den här boken vill jag absolut läsa.
Nätternas gräs av Patrick Modiano, Grate 2013.
Hett i hyllan är startat av Bokföring enligt Monika som fram till idag har visat upp över 200 hyllvärmare. Jag tror inte att jag kommer upp i den summan. Men vem vet? Hur många finns det här hemma? Kanske får jag svaret en gång i framtiden. Jag såg att andra som deltar i Hett i hyllan sätter # och nummer så då började jag med det. Att jag är på #12 nu beror på att förra sommaren visade jag fem hyllvärmare. Men nu tänker jag inte begränsa mig till sommaren, utan fortsätta länge.
Vi får se hur många det kan bli. Möjligen skulle jag kunna räkna dem nu, men antalet hyllvärmare är ju inte statiskt. En del blir lästa och andra kommer till. Jag går efter regeln att boken ska ha stått och väntat i minst ett år. Då har den blivit en hyllvärmare.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

gillar Modiano, läst ett par böcker

Svar: Ja, jag gillar honom också och jag kommer säkert att läsa denna.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

hans lågmäldhet gillar jag också, kul foto, ser ut som om du tittar ut genom fönstret :)

Svar: Den utsikten har jag inte. :-)
Mösstanten

Lottens bokblogg:

Jag har läst en Mondiano och den var inte riktigt min stil. Har en på franska också men tror den kommer att förbli oläst ;-)

Svar: På franska skulle jag inte klara av att läsa Modiano.
Mösstanten

Carolina:

Låter som en spännande bok, men jag har aldrig läst något med Modiano eller hört talas om författaren 😊

Svar: Får se om jag tycker den är spännande när jag läser den.
Mösstanten

Scylla:

Tjihoo! För en gångs skull en bok som jag har läst. Mindre tjihoo-igt är att jag minns den så dåligt, trots att det var rätt nyligen :(

Svar: Skönt att höra att det inte bara är jag som har dåligt minne. :-)
Mösstanten

Monika:

Jag har inte läst något av Modiano och jag vet inte om jag egentligen är sugen på det heller. Vi får helt enkelt vänta och se.

Svar: Han är speciell. Inte för alla, tror jag.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Om det gått ett år är det inte säkert jag kommer ihåg om jag läst den😉

Svar: Nä, det är inte lätt att komma ihåg allting.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: