Hett i hyllan # 13 - Lilla himlafågel

Torsdag och Hett i hyllan!
Denna gång drar jag ut Lilla Himlafågel av Joyce Carol Oates ur hyllan. Vi har många böcker av Oates som jag ännu inte har läst och det här är den andra som jag visar i Hett i hyllan. Den första är Det var vi som var Mulvaneys. Den har jag läst och skrivit om och den texten hittar ni här.
De flesta Joyce Carol Oates-böckerna vi äger har min man köpt.
Lilla himlafågel handlar om två barn, den elvaårige Aaron som hittar sin mor brutalt mördad hemma i familjens hus, och Krista som är dotter till Aarons mors älskare. Båda barnen tror att den andras pappa är mördaren.
Boken ska vara en "klassisk Oates", en mörk fängslande roman om våld och erotisk besatthet, skuld och längtan efter försoning, läser jag på bokens baksida.
Jag har läst flera böcker av Joyce Carol Oates och jag tycker att hon är en mycket bra författare så jag ser verkligen fram emot att läsa denna. Hon har skrivit otroligt många böcker och vi har sju stycken i hyllan som jag inte har läst så det kommer att ta tid innan vi inte har någon bok av Oates som värmer vår bokhylla. Men å andra sidan känns det tryggt att veta att det finns många bra böcker i ens hylla att läsa. Då behöver man inte drabbas av jag-har-inget-att-läsa-panik.
Lilla Himlafågel av Joyce Carol Oates, Bonniers 2010.
Den utmärkta idén att vi ska visa upp våra hyllvärmare kommer från Bokföring enligt Monika. Om du går in där hittar du fler heta böcker. Och kanske är det ganska hett i dina egna hyllor också?
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

har en del olästa Oates i min bokhylla, tydligen inte denna.

Svar: Hennes produktion är ju så omfattande.
Mösstanten

Kraka:

Jag har nog inte läst någon av hennes böcker. Kanske på tiden...

Boklysten:

Har läst någn bok av henne och har flera olästa i bokhyllan men inte just den där.

Scylla:

Den kände jag inte till - men hon har ju skrivit en del. Fint omslag. Jag smälter alltid när det är fåglar på :)
Apropå din kommentarsfunktion: När man ska kommentera hos dig kan man få upp två olika formulär, det ena är helt hopplöst och det andra fungerar bra. Nu har jag fått upp det bra. Från telefonen brukar jag få upp det dåliga, men det har även hänt att jag fått det på datorn. Knepigt!

Svar: Jag vet och jag har meddelat supporten. Jag får själv upp det jag tror är telefonversionen ibland när jag kommenterar på andra bloggar som ligger på blogg.se. Om jag då är inloggad är det inget problem att kommentera, men det är ju bara så dåligt att det ska vara på det här viset. Ska kontakta supporten igen.
Mösstanten

Monika:

Jag har inte läst något alls av Oates, men jag har (så klart) en oläst i hyllan :)

Svar: Den värmer kanske gott där.
Mösstanten

Carolina:

Härligt att din man köper in en massa böcker du sedan kan ta del av. Önskar min sambo kunde älska att läsa böcker, men icke 😏

Svar: Min man är bra på många sätt. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: