Jag brukar vara den som skriver arga lappar - sant eller falskt

Nej, jag är inte den som brukar skriva arga lappar, men om måsarna kunde läsa hade jag kanske gjort det. Eller tillverkat ett plakat, kanske, som jag kunde hänga på mig när jag går över gården för att slänga soporna. Då skulle den arga måsmamman eller måspappan kanske inse att jag har lika stor rätt att gå där som deras ungar.
Fast skämt åsido så var det värst den första sommaren jag bodde här. Jag var inte van vid att bo på ett ställe där måsar häckar på taken. Nu har jag vant mig i viss mån. Ibland vill jag skrika till dem: Men sluta gaffla nu! Det skulle naturligtvis inte hjälpa. En till skrikande röst skulle blanda sig i kören.
Det är bättre att ta det lugnt. Måsarna skriker inte hela tiden, och genom att bo där även måsar bor ett par månader om året har jag lärt mig mer om delas liv och läten. Ungarna har ett ganska sött visslande läte när de ropar efter sina föräldrar. Det är inte störande. Och föräldrarna har ett trevligt flöjtande läte när de kommunicerar med sina ungar.
Snart har ungarna blivit tillräckligt stora och de flyttar bort härifrån. Då blir det lugn och ro.
Det är Orsakullan som undrar om jag skriver arga lappar som en del av hennes bloggutmaning i juli. Gå gärna in på hennes blogg så hittar du flera som är med.
 
Hanneles bokparadis:

måsar i stadsmiljö är tydligen väldigt störande, och beskyddande mammor kan vara jobbiga, vi har nära till havet... fågelläten har vi -men inte så värst, sång mest av andra fåglar (förr en jobbig hund som granne)

Svar: Det har varit väldigt tyst den här morgonen. Undrar om häckningstiden börjar gå mot sitt slut.
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Jag brukar inte heller skriva arga lappar. Lite störande allt med skränande måsar men är det en begränsad tid så går det an. Varje vår har vi småfåglar i stuprännan som byggt bo. Deras ungars tjattrande är lite jobbigt att lyssna på men som skrivet. Det är ju bara en begränsad tid.

Svar: Ja det är en begränsad tid. Snart ger sig måsarna iväg och då kan vi ha sovrumsfönstret öppet på natten igen.
Mösstanten

Carolina :

Ja, jag håller med dig. Kunde jag ha skrivit en arg lapp till fåglar, hade jag gjort det. Där jag tidigare bodde hade vi fåglar överallt. En morgon bajsade de över hela min och sambons bil, bokstavligen. När vi sedan tvättar ser vi att dem dessutom repat våra bilar när de gått runt på den. Så surt.. 😅

Svar: Fågelbajs är verkligen inte trevligt. Och repor på bilen också! Och samtidigt är de så fina att se på ibland. Men de ska inte hålla till på våra grejer.
Mösstanten

Lillan Kind:

Det var ett roligt inlägg att läsa!😁 Jag skulle ha kunnat skriva arga lappar till svalorna som bajsar överallt i stallet. Jag har inget emot att höra deras tjatter högt uppe under taket. Men jistanes så nedamutsat det blir, och otrevligt när dom prickar hästarnas vattenhinkar, mat och allt som råkar finnas under taket.

Svar: Och vi njuterab svalornas flykt på avstånd. Där ser man hur olika det kan vara.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Ja, ibland hade man velat skriva arga lappar till måsarna. Dock har vi inga som bor där vi bor - vi bor nog för långt inåt landet.

Svar: Gläd dig åt friden!:-)
Mösstanten

Tofflan:

Efter ett besök i Motala önskar jag att måsarna kunde fatta att min bil inte är nån toalett... Dumma fåglar! :-(

Svar: Usch ja. Frätande fågelskit vill man inte ha på lacken.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: