Jag plockar gärna bär eller svamp i skogen - sant eller falskt?

Ni anar nog redan vad svaret kommer att bli. Det här är inga skogsbär. Inte heller är det jordgubbar från självplock. Nej bär från butik eller kanske från torget, det är vad som gäller för mig.
Jag är uppvuxen i en bär- och svampplockande familj men jag har aldrig tyckt att det är roligt att plocka bär och svamp. Mygg vid blåbärsplockning, gula höstlöv som jag tror är kantareller. Nej sådana aktiviteter är inte för mig.
Visst inser jag att det kan vara nyttigt. Man rör sig i naturen. Men nej, jag har aldrig tyckt att det har varit roligt och inte har jag varit tvungen av ekonomiska skäl som det ofta kunde vara förr. Många familjer fick extrainkomster från bärplockning.
Däremot äter jag gärna både svamp och bär, så det är sannerligen tur att det finns andra som plockar. Min mormor och morfar älskade att plocka bär. De kunde komma hem med så mycket smultron att vi alla fick en rejäl tallrik smultron med gräddmjölk till efterrätt.
Fina barndomsminnen för den som är för lat för att plocka själv.
Även nu i juli deltar jag i Orsakullans bloggutmaning på fredagar. Den gäller varje dag, men jag nöjer mig med fredagar. Det är roligt att få en rubrik att spinna vidare på. Om du vill vara med kan du kika in hos Orsakullan. Alla rubrikerna finns i en lista så du har tid att fundera lite på vad du ska skriva.
 
skogsnuvan:

Jag både plockar och odlar bär men eftersom jag bor mitt i skogen så behöver jag inte gå långt för att få ihop det jag vill ha. Blåbär behöver jag bara gå på sidan om huset för att hitta, likaså hallon. Vinbär och jordgubbar har jag på tomten men jag saknar äpplen för sådana går inte att ha i det här klimatet.

Svar: Det är ju en trevlig sysselsättning att plocka bär och svamt för den som gillar det. Tur att vi är olika, vi människor.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

vi har flera sorters bär och frukt i vår lilla trädgård... inte direkt för vinterförvaring, men egna färska stora amerikanska blåbär till morgonfilen har vi under flera veckor, egna mullbär, krusbär, smultron, barnbarnen älskar det! Jordgubbar köper jag nästan dagligen denna årstid, och bara njuter! :)

Svar: Om det bara var att gå ut genom dörren och plocka så skulle nog även jag göra det. :-) Bär är härligt.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

några bär som växer i vår trädgård:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/sommarfrukost.html

Svar: Inte alls dumt med egna bär.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

(en meter från köksdörren har vi körsbär, plommon, egna vindruvor! Sedan får vi gå 3 meter till amerikanska blåbär :)

Svar: Wow!
Mösstanten

Jessica Högberg:

Jag håller nog med dej... dom få gånger jag ger mej ut tycker jag det är mysigt men... nej

Svar: Men då har du en mysig stund då i alla fall. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

(min mor plockade jordgubbar fortfarande när hon var typ 83 år, men hon snubblade... jag sa att bättre om hon köper färdigplockade)

Svar: Vi har plockat vinbär tillsammans med svärmor, men då satt hon på en stol.
Mösstanten

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

Så roligt att läsa :D. Det är så olika det där med vad man tycker. Jag handlar ju grönsaker och frukt, men just bär och svamp plockar jag gärna. Hoppas så på att det blir perfekt år för både svamp och bär så man får ge sig ut i skogen med hink och fylla till vinterns skafferi :D.

Svar: Det måste vara en fin sysselsättning när man tycker om det. Många fördelar: frisk luft och ett gott utbyte, ibland i alla fall.
Mösstanten

Yasmine:

Jag önskar att jag kunde uppskatta det, men jag tycker som dig att det mest bara är massa myggor haha!

Svar: Mygg är inte roligt.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: