Historiska romaner

Hemma hittade jag dessa tre romaner som jag tycker passar i dagens boklista men den består som vanligt av fem böcker. Efter dessa tre kommer två som jag har läst men som jag inte har i hyllorna. Temat kommer som vanligt från Johannas deckarhörna.
  • Den stängda boken av Jette A. Kaarsbøl. Hittad på bokbytardisken och den står på min bokvagn och väntar på att bli läst. Den utspelas i Köpenhamn i slutet av 1800-talet och flera framstående kulturpersonligheter som målaren Krøyer och Georg Brandes förekommer i boken. Ska bli spännande att läsa.
  • Vänd ditt timglas av Niklas Rådström. Den utspelas i Stockholm på 1790-talet och ska innehålla ett mord. Jag har läst ett par böcker av Niklas Rådström och jag tyckte att de var mycket bra så jag ser fram emot att läsa den här boken så småningom. En av våra hyllvärmare alltså.
  • The noise of Time av Julian Barnes. Den har jag skrivit om så titeln är en länk. Tid och plats är Sovjetunionen under Stalin och Chrusjtjov.
  • Livläkarens besök av P.O. Enquist. Den handlar om Johann Friedrich Struensee som blev livläkare hos den danske kungen Kristian VII. Struensee inleder ett kärleksförhållande med den danska drottningen och det får förödande konsekvenser. En mycket bra bok som fick Augustpriset.
  • En av dessa timmar av Ylva Eggehorn. Den handlar om Gustav Badin som togs som slav i Västindien och gavs som present till drottning Lovisa Ulrika i Sverige. Gustav Badin blev kammartjänare och drottningens fosterson. Ursprungligen hette han Couchi men kallades Badin vilket betyder gyckelmakare. Det var länge sedan jag läste boken men jag minns den som bra.
Ja det blev 1900-tal, 1800-tal och 1700-tal här hos mig. Gå gärna in på Johannas deckarhörna så får ni fler tips på historiska romaner.
 
Hanneles bokparadis:

tack för intressanta historiska tips.

Svar: Var så god! :-)
Mösstanten

Josefin:

Den stängda boken och Vänd ditt timglas låter väldigt intressanta. (Den sistnämnda var också väldigt snygg.)

Vargnatts bokhylla:

Inte läst någon på din lista så tack för tipsen!

A ROOM OF MY OWN:

Livläkarens besök den enda jag läst av dina fem. men jag har nyligen köpt Barnes som jag brukar gilla. Rådström har jag läst annat av

Marie:

Det var inga böcker jag känner igen.

Boklysten:

Har inte läst någon av de böckerna. Tack för tips!

Cinnamon:

Jag har inte läst något från din lista. Tack för tips!

Jessica Högberg:

Härliga tips, ska ta mej till bibblan nån dag nu när jag installerat mej i stugan;)

Lottens bokblogg:

Intressanta tips - har inte läst någon av böckerna!

Blondina:

Tack för tipsen jag älskar böcker :)

Villa Frejas bokblogg:

Tack för tipsen. Jag har inte läst någon av dessa böcker.

Klimakteriehäxan:

Livläkaren är kanske det bästa jag läst av PO Enquist, möjligen var Legionärerna snäppet bättre. Den hade vid närmare eftertanke jag kunnat ha med på min historiska topplista!

Svar: Den är mycket bra. Men du hade intressanta böcker på din lista.
Mösstanten

Åsa:

Kände inte till någon av dessa titlar tidigare, så tack för tipsen!

Kommentera inlägget här: