Månadens parfym juni 2019

Parfymen Rive Gauche skapades 1970 av Michel Hy för huset Yves Saint Laurent. Rive gauche är den vänstra stranden av Seine i Paris där intellektuella, konstnärer och författare har bott och verkat. Det tyckte jag var häftigt så den parfymen ville jag ha. Tyvärr fanns den inte i parfymaffären i stan så jag köpte en annan istället. På den tiden fanns ju varken nätet eller Kicks så urvalet var lite mindre.
Men för några år sedan fick jag den i present av min man.
Och hur är den då? Den marknadsfördes som en parfym för en fri, självständig kvinna i storstaden och noterna är:
Citrus, gröna noter och aldehyder i toppen och blommor i mellanregistret, bland annat magnolia och liljekonvalj vars blomning vi nyss har glatt oss åt. I basen finns bland annat sandelträ, vetiver och ekmossa.
Rive Gauche har en lite metallisk kall ton och är en sådan parfym som man kan använda dagligdags. Den skriker inte utan finns där som en lite spetsig men ändå mjuk fläkt. Den ligger mer åt det gröna hållet än åt det söta.
Jag tycker att den kan passa i juni, kanske även vid midsommarstången.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

det var ju en fin komplimang av maken!

Svar: Inte alls dumt.
Mösstanten

skogsnuvan:

Nu kom jag ihåg när jag var tonåring. Då använde alla parfym och det fanns massor av olika sorter. 4711 var ju den gamla tantparfymen och mamma hade en som hette blå måne och som jag tyckte var toppen av lyx och gick och luktade på den då och då. Numera är jag allergisk mot många dofter och därför använder jag aldrig lukta gott. Visserligen har jag en flaska med doft av vanilj som jag tål och som jag bara använder när jag far på dans.

Svar: Nej det är ju inte säkert att man tål parfym, tyvärr, och då hoppas man att andra inte häller för mycket på sig för det far man kanske inte väl av. Roligt att du har en dansparfym.
Mösstanten

Janet:

Numera använder jag aldrig parfym, mest för att jag inte kommer ihåg att göra det, men den där har jag absolut för mig att jag brukade använda i min ungdom!

Svar: Den har ju funnits ett tag.
Mösstanten

Lillan Kind:

Åh jag blev lite lyrisk när jag läste det här inlägget! Jag älskar både den här parfymen och Paris, men hade konstigt nog glömt bort den förstnämnda. Din beskrivning "en spetsig men ändå mjuk fläkt" är mycket pricksäker!😊

Svar: Kul att du också uppskattar den,
Mösstanten

Kommentera inlägget här: