Kategorier på bloggen

Från början visste jag inte riktigt vad den här bloggen skulle handla om så det blev allt möjligt. Men som ni säkert har förstått är böcker och läsning mitt största intresse så litteratur har fått allt större utrymme.
När man trevar sig fram efter att ha startat en blogg blir lätt kategorierna lite hipp som happ. Nu har jag ordnat om dem så att ni har lite större möjligheter att hitta bland mina inlägg om böcker. Förut var böcker och bibliotek de enda kategorierna när det gällde litteratur. Jag har tagit bort några andra kategorier och de inläggen tillhör nu kategorin Livet och då tyckte jag att det fanns utrymme för att öka på litteraturkategorierna. De är nu:
Barnböcker, Biografi, Bibliotek, Böcker, Facklitteratur, Författare, Klassiker, Lyrik, Nobelpristagare, Noveller, Romaner och Spänningslitteratur.
Jag tänker att den här nya ordningen kan underlätta för er om ni letar bland litteraturinläggen. En del böcker hittar ni under flera kategorier. Romaner blir en mycket stor kategori eftersom det är vad jag mest läser, men där slipper ni åtminstone bläddra bland novellsamlingar, deckare och barnböcker om ni inte är intresserade av det. Kategorin Spänningslitteratur innefattar deckare, thrillers, spökhistorier och spionhistorier (fast någon sådan har jag inte skrivit om än).
Kategorierna hittar ni högst upp på sidan.
Vad tycker ni om det här? Fungerar det? Jag vill gärna ha reaktioner.
 
Kategori: Böcker Taggar: Bloggande
Hanneles bokparadis:

allting behöver inte bli klart med en gång, man kan alltid ändra, precis som i livet... jag använder mina "etiketter" själv när jag letar efter någon bok eller annat, som jag glömt namnet på.

Svar: Olika bloggar är ju designade på olika sätt. Jag antar att dina etiketter är samma sak som mina kategorier? Men jag kan inte ha lika många kategorier som du har etiketter. Det skulle inte funka i min bloggdesign. Jag har taggar också, men de kan man inte klicka på. De kan ge träffar på nätet och jag kan använda dem inutii bloggprogrammet.
Mösstanten

Christina Karlsson:

Just detta med vilka kategorier man ska välja är svårt. Precis som du skriver så har man en tanke med indelningen från början men eftersom man skuriver inlägg uppstår behovet av nya eller fler kategorier.
Men din nya indelning verkar logisk så den kommer säkert att fungera bra.

Svar: Jag vill inte ha för många kategorier. Då blir det oöverskådligt. Det är en avvägningsfråga.
Mösstanten

Tofflan:

Jag söker inte böcker på det här viset, jag googlar på en boktitel och får upp allt från olika blogginlägg om en viss bok till recensioner och pressmaterial. På min egen blogg har jag, förutom en sida som är lååång och heter Läslista (där finns alla böcker jag har bloggat om inkl länkar), en bra sökfunktion i högerspalten. Då hittar ev läsare snabbt en bok jag har skrivit om. Det förutsätter dock att den som söker stavar rätt. :-)

Svar: Tyvärr finns det ingen sökfunktion i min bloggdesign. Hade jag vetat vad jag vet nu när jag vaalde design så hade jag tagit en med sökfunktion. Att göra den här listan tar ganska mycket tid, men den kommer att hjälpa mig att hålla reda på vad jag har läst-
Mösstanten

Tofflan:

Du har en sorts sökfunktion i sidfoten, under kommentarsrutan. Men den ligger väldigt osynligt till och när man söker på t ex en boktitel som en vet att du har skrivit om får en upp en Googlelista med länkar till inlägg hos dig.

Svar: Javisst! Det har du rätt i. Den ligger allra sist och jag ser den inte om jag bara scrollar i bloggen utan jag måste klicka på kommentarer först.
Mösstanten

Annette:

Min blogg har ändrat sig en hel del sedan jag började, det blir nog så när livet och intressen ändrar sig. Under de senaste åren har min blogg varit väldigt bokrelaterad, men i år har jag blandat upp med inlägg på mat, djur och annat. Jag gillar dina kategorier!

Svar: Ja en blogg är ju en levande skapelse som mycket väl kan förändras genom tiden. Jag har svårt att tänka mig att jag skulle ha en renodlad bokblogg även om litteratur är mitt största intresse.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: