Längtan

O vad jag längtar efter forna tiders torkrum med en stor miljöovänlig energislukande fläkt, där man inte behövde dubbelvika och trippelvika lakan utan kunde hänga dem på ståltråd i deras fulla utsträckning.
Är det någon som läser den här bloggen som känner igen sig?
 
Hanneles bokparadis:

jag har torktumlat mina kläder och lakan fyra decennier... dessutom slipper man stryka. Men när du berättar, så minns jag någon kall vind där man hängde lakan. Min mor hade knappt tvättmaskin när vi var små... Min kompis mor tvättade i en stor cementkar i hyreshus källare.

Svar: Lakanen blir ju så förbålt skrynkliga om man torktumlar dem.
Mösstanten

tant Hanneles bokparadis:

Precis tvärtom! Kläderna och lakanen blir släta efter torktumling... speciellt om du plockar ut dem direkt när de är varma och torra. (I tvättmaskinen finns knappar där man reglerar värme och annat, likadana knappar finns i torktumlaren). Och det finns ett tips att "stryka" i torktumlaren: om du har bråttom och har ett skrynkligt plagg: lägg det torra skrynkliga plagget 10 minuter tillsamman med något fuktigt, plocka ut när det är varmt - då är det slätt utan strykning :)

Svar: Det har jag aldrig lyckats med. Kanske lättare när man har torktumlaren i sitt hem och och kan plocka ur precis när det är klart.
Mösstanten

skogsnuvan:

Jag längtar efter snön ska gå bort så jag kan hänga ut tvätten på tvättlinorna utomhus och få en frisk härlig doft i sängkläderna. Nu får jag hänga i badrummet lite här och där och skrynkligt blir det och tid tar det. Nu har det kommit ytterligare två dm snö så det lär väl dröja. Nu når snön till knäna och mer därtill om man skulle försöka sig på att gå på sidan om vägen

Svar: Tänk så olika vi har det. Här finns ingen snö alls just nu. Det måste vara härligt att kunna hänga tvätten ute. Det mest miljövänliga också.
Mösstanten

Elisabeth:

Född på landet, där hängde vi lakanen ute, sommar som vinter. På vintern kunde de bli hårda som lutfisk, innan den läggs i blöt. Nu har vi ett litet bed & breakfast där vi första året hängde tvätten ute, hälften fick tvättas om eftersom fåglarna sket på tvätten. Jag gillar inte fåglar, just av den anledningen, att de skiter precis åt alla håll! Nu lämnar vi bort tvätten och får tillbaka det allra finaste hotellinne. Det är värt kostnaden, för samtidigt har vi halverat vår vattenförbrukning.

Svar: Har man bed and breakfast så måste det vara bra att lämna bort sin tvätt. :-)
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Vad jag verkligen kan sakna är klädstrecket mellan trädstammar i sommarsol och frisk luft. Minns doften. Fräschare blir det aldrig.

Svar: jag håller med om att det är det bästa. Men bor man i lägenhet så ...
Mösstanten

Emma Engström:

Haha ohja, kan förstå din längtan! :D

Svar: Det är allt skönt när man blir förstådd. :-)
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Jag kan också sakna att ha ett stort torkrum där man kan hänga tvätten. Hänger alltid allting dubbelvikt och det tar hundra år att torka om jag inte sätter på torksskåpet. Kommer aldrig ikapp med tvätten just på grund av den anledningen.

Svar: Det är så besvärligt att hänga dubbelvikt också och få det att hänga slätt. För att inte tala om dubbellakan. Dem måste vi trippelvika om de ska hänga bra.
Mösstanten

Bella:

Jag längtar efter sommar så det går att hänga tvätten på ett sträck ute. Annars längtar jag efter hängningsmöjlighet över huvud taget eftersom att vi saknar det. Vi hänger galgar på trappans trappsteg och på stolar osv

Svar: En torkställning är ju bra att ha.
Mösstanten

Paula:

Torkrum med ståltrådsband, det har vi i tvättstugan på byn!. Mycket praktiskt ch snabbt går det undan..

Svar: För ett antal år sedan bodde jag i en lägenhet där det fanns ett sådant torkrum. Betydligt lättare att hänga tvätten där. Men mer energikrävande än torkskåp antar jag.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: