Ta hand om rester - 20

När vi kokade lammbringa i tryckkokaren för ett tag sedan fick vi mycket buljong. Vi kokade ner den lite, smakade av och fann att den blev bra. Buljongen hade smak av lamm, morot, lök, vitlök, salt och svartpeppar.
Buljongen använde vi sedan till grönkålssoppa. Enkel matlagning eftersom vi hade en påse hackad grönkål i frysen. Ett bra sätt att använda matrester. Kan rekommenders.
 
Kategori: Mat Taggar: Hållbarhet, Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

Egen buljong är lyx, nyligen (?) passade jag på att koka räkskalen till fisksoppan (kan förvaras i frysen för rätt tillfälle).

Svar: Min man kokar nästan alktid räkskalen. Blir gott.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

(räkskalen sparar jag i frysen även i väntan på rätt tillfälle att slänga dem)

Svar: Det var ju också ett bra tips.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Lät supergott

Svar: det var det!
Mösstanten

Ninas hus:

Så gott med grönkålssoppa! Extra bra blir det ju förstås av egenkokt buljong. Det är ju toppen att kunna frysa in i iskuber och därmed ha till soppor eller grytor som extra smak. Mums!

Svar: Bra tips att frysa in om inte all buljongen går åt.
Mösstanten

Carolina:

Gott! Älskar att kunna äta rester eller göra rester av något. Enkelt och gott :D

Svar: Enkelt är bra!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: