Väntan

Vi ska ta vara på nuet har vi lärt oss men mars månad är lite mittemellan. En väntans månad.
Det här är en blommande buske som jag fotograferade för ett tag sedan. Jag har ingen aning om vad den heter, men fint var det att se de små blommorna.
Vintergäck och krokus och snödroppar har jag sett. Mycket grönt sticker upp ur marken, men vad ska detta bli?
Jag vet att en stor del av landet fortfarande har en massa snö. Undrar just om ni som bor längre norrut tycker att mars är en vårmånad? Här känns det som vår vissa dagar och som vinter andra dagar.
Gruset är bortblåst från dagvattenbrunnar och entrédörrar. Det är kanske också ett vårtecken när vi hör oväsendet från blåsmaskinerna? Men vi väntar fortfarande på de små fordonen som sopar upp gruset.
Ja här sitter jag och väntar. På vaddå? Mars är ändå en bra månad. Det har blivit ljusare. Fågelsången har kommit igång. Jag hoppas att vi lyckas få till en tur till Tåkern i rätt tid så att vi får se flyttfågellivet där.
Trevlig helg önskar jag er alla.
 
Hanneles bokparadis:

Rosenprakttry är en vacker buske, nu händer det mycket i naturen.

Svar: Tack Hannele! Nu fick jag namnet på busken: Rosenprakttry.
Mösstanten

Yasmine:

För min är mars fortfarande en vintermånad (kan ha att göra med att jag växte upp i norrland där snön låg kvar ända in i juni ibland).

Svar: Ja jag tänkte just det att det måste kännas olika beroende på var man bor. Och intrycken och känslorna från ens uppväxt sitter ofta så starkt i en.
Mösstanten

Carolina:

Ja, håller med om att mars är en väntetids månad. Ibland vår med närmare 15 plus grader och ibland närmare minus 5 grader och snöoväder. en hoppas snart att snön inte faller något mera och att det blir vår nu snart :D

Svar: Ja. Helst ingen mer snö. Fast det brukar kunna snöa i april också.
Mösstanten

Elisa:

Jag är ju stockholmare och tycker mars är en riktig mellanmånad, klart osäkert på vad den bjuder på från dag till dag. Ibland kommer vårtecken men man kan alltid lita på att ett vinteroväder rätt vad det är dyker upp.

Svar: Så känner jag också.
Mösstanten

Christina Karlsson:

Helt otroligt med den där busken, att den redan blommar! Den måste vara placerad i ett soligt läge. Här börjar våren komma så smått men några blommande buskar har jag inte sett ännu :)

Kram och fin helg!

Svar: Det var snarare på en sluttning som vette åt norr än åt söder. Jag vet inte hur det går till, men blommade gjorde den.
Mösstanten

Kraka:

Visst är mars en månad av längtan och väntan.

Svar: Det var poetiskt uttryckt.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Ja, visst växlar vädret och det känns som om vi har alla olika årstider beroende på dag, haha. Svårt att klä sig, tycker jag!

Svar: Ja man får titta på termometern och sedan hoppas att man räknade ut vädret rätt.
Mösstanten

Emma Engström:

Vilka himla fina bilder! Längtar verkligen till våren och att få se blommor :D

Svar: Det gör vi nog allihop.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: