Vårkänslor

Det får man inte varje dag så här års. Ibland kommer det snö och ibland smälter den bort. Men med tulpaner kan vi flytta in lite vår i våra hem.
Det här är inget reklamsamarbete. Vi blev bara så glada när vi för första gången gick in i blomsterhandeln i Trädgårdsföreningen och upptäckte att där finns självplock av tulpaner. Tänk att det var första gången vi gick dit! Egendomligt, men så var det.
Så vi skar av några och kom hem med en bukett.
De är lite dyrare än buketterna som står i hinkar i butikerna men det är det värt. Jag köper hellre en tulpan på det här viset än tio som har stått avskurna i en hink och väntat. De självplockade tulpanerna har en annan spänst och kraft. De öppnar sig faktiskt. Det finns naturligtvis bättre och sämre färdiga buketter, men jag har upplevt tulpaner som står som de var när jag köpte dem och långsamt skrumpnar.
Säsongen är inte riktigt slut än. När vår bukett är färdig att slängas går vi dit och köper några till. Nu köpte vi röda. Nästa gång blir det nog rosa och vita.
 
Hanneles bokparadis:

underbart! en får göra hur mycket reklam som man vill :)

skogsnuvan:

Så härligt. Det trodde jag inte fanns. Då får man ju pinfärska tulpaner i färger man vill ha. Det är precis som du säger Ibland får man tulpaner i affärerna som bara liksom torkar bort och knopparna slår inte ut.

Svar: Det här blir närodlat också.
Mösstanten

Emma Engström:

Älskar verkligen tulpaner, de är så fina och påminner om våren och solen! :D

Svar: Tulpaner är helt enkelt praktfulla.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Tulpaner är ju fantastiskt fint. Pappa brukar alltid köpa en bukett tulpaner åt mamma varje år, när säsongen drar igång :)

Svar: Så gulligt av honom.
Mösstanten

Carolina:

Men åh så bra! Vilken lyx att kunna plocka ihop sin egna tulpanbukett! :D

Svar: Verkligen.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Oj så härligt, jag vill också plocka själv!

Tofflan:

Så underbart med självplock ingen av tulpaner. Jag tycker att blommor verkligen piggar upp och jag är så glad för närheten till vår botaniska trädgård och tropiska växthuset. Blommor gör mig alltid glad. 😁

Kommentera inlägget här: