Gör inte så här!

Matrester igen på bloggen. Hoppas att de inte står er upp i halsen.
På tallriken finns makrill. Mycket god i sig och nyttig också, men den passar inte ihop med matresten bredvid. Matresten är också mycket god. Det är bara kombinationen som är fel.
Vi hade blomkålssoppa med lite bacon i en burk i kylen. Stekta blandade grönsaker från en påse djupfryst hade vi också. Blomkålssoppan som redan var ganska tjock reducerade vi till ett blomkålsmos, ett mycket gott och mustigt sådant på grund av att där fanns lite bacon och att moset smakade av buljong.
Vi har gjort misstag med makrill förr. Den passar helt enkelt inte ihop med vad som helst. Jag kan tänka mig ett broccolimos som smakar broccoli och som bara är kryddat med lite peppar och salt, eller stuvad spenat till makrillen. Stekta eller kokta grönsaker till är också bra alternativ. Jag tror att rårivna morötter med olivolja och citron skulle passa bra också.
Sedan har vi moset. Vad skulle passa till det? Torsk kanske, det finns ju recept med stekta fläsktärningar till torsken. Men något som jag tror skulle passa allra bäst är kyckling.
Ja maten slank ner ändå förstås, det brukar den göra hemma hos oss. Och två burkar i kylen med matrester var tömda.
 
Hanneles bokparadis:

rökt makrill äter jag gärna, blomkålsris är gott - man steker riven blomkål med lök i smör.

Svar: Blomkålsris borde passa. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Vi göteborgare äter stekt makrill med lingonsylt (!) och helst med potatismos... precis som stekt strömming också.

Svar: Lingonsylt har jag aldrig ätit till fisk. Men vi hade förstås tomtesång till isterband när jag var liten. Den bestod av grädde och lingonsylt. Helt naturligt tyckte jag när jag var barn.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Blomkålsmos är hur som helst jättegott. Med vitlök i.

Svar: Det var ett bra tips. Jag har nog aldrig ätit blomkålsmos med vitlök.
Mösstanten

Yasmine:

Gillar verkligen hur duktiga ni är på att ta tillvara på matrester! :)

Svar: Vad bra, nu får jag känna mig lite duktig också! :-)
Mösstanten

Christina Karlsson:

Vad duktiga ni är på att ta tillvara matrester.
Ser en spännande kombo i kommentarsfältet, fisk och lingonsylt....kanske något att prova.

Få se vad som står på dagens meny?
Må väl!
Kram

Svar: Det är visst ganska vanligt med lingonsylt till strömming.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: