Jag räknar ner till ...

Saramadeleine som driver bloggen Orsakullan kör en bloggutmaning under maj månad. Jag tänkte vara med på fredagar så får vi se vad det blir av det. Idag vill hon alltså att vi ska berätta om våra förväntningar.
Vad räknar jag ner till? Har jag några förväntningar på framtiden?
Jag längtar efter sommaren så klart. Eller det är kanske inte självklart. Det finns faktiskt människor som inte tycker om den. Men det gör jag. Hoppas bara att den inte blir lika het och torr som den förra. Lagom vill jag ha det. Inte för kallt heller utan så att jag kan gå i sandaler.
Jag ser fram emot en del resor och utflykter som vi funderar på och dem kommer vi att göra när andan faller på och vädret känns rätt. Sedan ser jag fram emot ett lite större födelsedagsfirande som kommer att ske i sommar.
Men räkna ner? Året när jag skulle gå i pension, då gjorde jag faktiskt det. På nyårsafton räknar jag ner till tolvslaget. Om jag inte somnar innan. På Nobeldagen räknar jag kanske inte ner, men jag har en stark förväntan hela dagen för jag vill se prisutdelningen och banketten i realtid. Det händer nästan aldrig att jag tittar på tv just när programmet går annars.
En ganska stor förväntan och nyfikenhet har jag också inför årets Nobelpris i litteratur. Förra året delades inget ut, men i år ska två författare få pris.
När jag jobbade räknade jag kanske inte ner, men det var skönt när det blev fredag. Lite av den känslan finns kvar än idag. Fredagskvällen har fortfarande ett visst skimmer.
Och nu när jag har kommit in på fredagstankar vill jag önska er alla en fin helg.
 
Hanneles bokparadis:

Sommar är bra, hösten ännu bättre, gillar luften och lagom varmt, fint i trädgården med bär och frukt. Nobelbankett är fint, vi var nästan med för några år sedan.... samma vecka, samma kockar, fin mat, dans, fest när maken jobbat länge och företaget bjöd. På nyår håller jag mig alltid vaken :)

Svar: Hösten tycker jag också om. Men sommar med lagom väder, inte för varmt, inte för kallt, det tycker jag om.
Mösstanten

Kraka:

Räknar ner till gör man kanske inte så ofta. Men ser fram mot. Ha en trevlig helg!

Tofflan:

Jag räknade ner en gång och det var dagarna, cirka en månad, mellan besked om att jag hade fått det här jobbet jag har nu och tillträdet.

Ha en god helg du också!

znogge:

Jag räknar nog ner till pensionen också även om det är flera år dit. När jag jobbar är fredagen något speciellt så visst ser jag fram emot den för den behövs.

Svar: Fredagen när man har hela helgen framför sig ...
Mösstanten

Paula:

Hej, pga hälsoproblem var jag tvungen att sluta jobba redan tio år i förtid. Sista åren mådde jag verkligen dåligt o bara längtade efter en stressfri tillvaro, som egenföretagare kan det bli så...
Nu är jag strax pensionär på riktigt och är förundrad över att jag överlevt, det trodde jag aldrig för tio år sedan så slut var jag.
Vilket härligt foto på segelbåten. Att segla är helt underbart, frihetskänslan är svår att beskriva! Är glad att jag fått uppleva ett par riktiga seglarsomrar.

Svar: Det måste vara förskräckligt att bli så slutkörd av sitt jobb. Skönt att höra att du har hämtat dig. Bilden är från en ångbåtstur till Vaxholm, men jag har seglat en del, fast rätt länge sedan.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: