Magnolia

En underbar upplevelse på våren är blommande magnolia. Jag kan inte minnas att jag såg någon som barn. I Ankarsrum där jag växte upp fanns nog ingen. Nog måste väl ändå magnolian ha funnits i Västervik där jag gick i högstadiet och gymnasiet? Men jag kan inte minnas någon.
Mitt första minne av magnolia var under gymnasietiden, men det var från Lund där jag var en vår med en kompis. Åh, dessa stora blommor på bar kvist! Är detta möjligt i Sverige? Ungefär sådan var min reaktion och sedan dess har jag alltid älskat magnolia.
Det finns många olika sorter har jag senare förstått. Den här växer i Linköpings centrum och den sorten är tidigare så den är garanterat överblommad nu. Det är nog den första också. Jag tog bilden i söndags.
Det går så fort. Ett slitet uttryck, men så sant. Man får gripa blomman i flykten, så att säga.
 
Hanneles bokparadis:

Praktfull! Våran stora med stora rosa blommor blommar för fullt, köpte en liten planta på Botaniska Trädgården för många år sedan (har aldrig sett deckare i klostermiljö).

Svar: Boken du skrev om var väl en deckare i klostermiljö?
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

ja, min FÖRSTA deckare i klostermiljö, väldigt bra research, intressant, stillsamt kusligt ("deckare i kloster verkar ALLTID så spännande")

Svar: Rosens namn och sedan någon deckare om ett spädbarn som hittades inmurat i ett nunnekloster har jag läst. Det är något med klostermiljön som gör att jag blir extra intresserad. Det var det jag menade.
Mösstanten

skogsnuvan:

Mangolia bara namnet får en att tänka på härliga tider och skönhet och doft. Här uppe i Jämtland finns inga mangolior men jag såg en i Sundsvall vid ett slott en gång. Det är något jag kan sakna här uppe. Alla rosor och spännande blommor som finns söderut. Nåja man kan inte få allt. Vilda blommor finns det gott om

Angelica Wåhlin:

Ja, visst är magnolior vackra! Jag hade dock ingen aning om att det fanns olika sorter

Hanneles bokparadis:

har inte läst Rosens namn, maken har nog den i bokhyllan, kanske ska jag ta en titt, tror jag har sett filmatiseringen.

Svar: Den tyckte jag var bra när jag läste den för länge sedan.
Mösstanten

Tofflan:

Magnolian är underbar! Den växer inte så högt upp i landet, men här i Uppsala har jag sett flera stycken nu som uppenbarligen lyckas plantera den och få den att växa och trivas - och överleva...

Svar: Så härligt att ni också har den!
Mösstanten

Fia:

Magnolia är så otroligt vacker, som en sagoblomma.
Kul att du kommer från Ankarsrum! En del av min släkt kommer från Småland, så jag har sysslingar i Vena och Vimmerby, och några andra släktingar i Hjorted. Och min pappa bodde i Kristdala under några år.

Svar: Hjorten är ju väldigt nära Ankarsrum. Och i Vimmerby fanns släktingar som vi brukade hälsa på.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: