Mitt bokmärke

Vanligtvis skriver jag om en bok på lördagarna, men den här veckan kommer boken i morgon, på söndagen istället.
Men varför skriva om mitt bokmärke? Jo Pirjo som driver bloggen Boklysten har ett stående inslag på lördagar, nämligen Veckans bokmärke. Pirjo samlar på bokmärken av olika slag och det är hon inte ensam om. Jag däremot samlar inte på dem men jag tyckte ändå att det kunde vara kul att hänga med i Veckans bokmärke någon gång.
Bokmärke bör man ha när man läser antingen det är något som är avsett som bokmärke eller som det som jag använder: ett vykort. Inga hundöron här, tack!
Oftast har jag bara en bok på gång så jag behöver inte många aktiva bokmärken. Det här är det jag använder nu i prosaböckerna. Jag brukar använda vykortet som bokmärke tills det blir alltför slitet. Det blir som en gammal vän, men till slut måste jag ta farväl. Då kastar jag bokmärket och tar ett annat vykort ur min hög. Som ni ser har detta varit med ett tag, men det är ingalunda utslitet. Och vad är då detta?
Jag har haft kortet länge, ända sedan 1970-talet och jag köpte det på Arkiv för dekorativ konst i Lund. Museet heter numera Skissernas museum.
Bilden föreställer en detaljskiss till ett konstverk som heter "Barnens energi" och det skapades till en skola i Reykjavik 1952-1953. Konstnären är Barbara Arnason.
Sedan jag började läsa en dikt om dagen räcker det inte med ett bokmärke. Men hur mitt poesibokmärke ser ut visar jag nästa lördag.
 
Hanneles bokparadis:

snygg och synlig, kul att du har den kvar än, min är lite annorlunda idag.

Svar: Det ska jag titta på.
Mösstanten

K:

Fin bild. Kul att du hängt på!

Klimakteriehäxan:

Fin bild! Kul att du hängt på! (fast mina börjar ta slut, i dag blev det dock ett rykande färskt!)

Svar: Då ska jag titta på ditt. Och tyvärr blir det inte många här. Jag använder detta och ett till. Så nästa vecka är jag i alla fall med igen.
Mösstanten

Emma Engström:

Men så fint det är! :D

Boklysten:

Kul att du är med! Jättefint bokmärke, vykort är ju perfekta som bokmärken!

Svar: Ja jag tycker att de funkar bra.
Mösstanten

Emma, Sol som sol?:

Tycker det var ett jättefint bokmärke. Gillar färgerna!

Svar: Det var roligt.
Mösstanten

Carolina:

Det här med att göra ett hundöra i boken har jag aldrig förstått. Det är regel nummer ett med en bok: gör aldrig ett öra i min bok! :'D

Svar: Nej, hundöron i böcker vill vi inte ha. Bara på hundarna.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: