Vad kallt det blev!

Inte så kallt som på bokens omslag men dock temperaturer som vi har upplevt vissa vinterdagar. Jag försökte se fördelar även om det inte var lätt. Jag hittade två:
Som mösstant älskar man sin mössa och den har jag använt under de här kalla dagarna. Man ska klä sig efter väder, inte efter månad.
All blomning och bladutveckling saktar av och man får möjlighet att hinna ikapp mentalt och att hinna se fler blommor innan de försvinner.
Förresten finns en fördel till: att krypa upp i soffan med en bok utan att känna att man nödvändigtvis borde gå ut istället.
Den här boken funderar jag på. Ska jag läsa den nu i sommar, eller ska jag vänta till hösten eller vintern? Den kan kanske kännas malplacerad på sommaren. Å andra sidan kan den kanske svalka lite om vi får heta dagar. Vi vet ju inte hur sommaren kommer att bli.
Jag får se hur det känns helt enkelt. Nu börjar det i alla fall bli lite varmare igen. Adjö mössa!
 
Hanneles bokparadis:

jo, inte ofta jag tagit mössa på mig majmånad... har inte haft lust att cykla, ska nog ta bussen till min 86-åriga mor, vi fikar varje torsdag.

Svar: Men det går mot varmare tider ändå. Hoppas jag i alla fall.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Hej då mössa men inte tanten😂

Svar: Inte tanten!
Mösstanten

Tofflan:

Bra att träna positivt tänkande. Men VEM öppnar himlen när just jag ska promenera hem från jobbet??? (Då är det lite svårt att se fördelar med att promenera...)

Svar: Det ska inte regna när man går hem från jobbet!
Mösstanten

skogsnuvan:

Istället för snö har det nu börjat regna och det är ju tur i alla fall. Kanske kan jag byta till sommardäck. För säkerhets skull får jag väl ta med mina vänner och skrika vårskriket från något berg.

Svar: Ja vårskriket kanske hjälper. Då kanske våren kommer med stormsteg.
Mösstanten

Christina Karlsson:

Aprilväder... trots att det är maj-månad men igårkväll såg det ut som sommar .... Hoppas att värmen återvänder.
Kram

Svar: Ja det hoppas vi nog alla.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Ja, brr, det har varit kallt på sistone.

Svar: Brrr!
Mösstanten

Carolina:

Låter som en bok jag skulle vänta med till vintern. Har två böcker jag planerar att läsa under julen till exempel :'D

Svar: Det är det jag har tänkt. Om vi inte får en lika het sommar i år igen. Då kanske jag vill läsa den för att svalka mig.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: