Använder du höst- eller vinterjacka idag?

Den frågan ställer Orsakullan som har en bloggutmaning nu i oktober. Jag kan svara att det är fortfarande höstjackan som gäller. Den här parkasen är mycket praktisk. Jag får plats med ylletröja under om jag vill, så jag använder den så länge det går. Vinterjackan är mycket tyngre.
Men ett annat klädesplagg är viktigt för mig. MÖSSAN. Jag är ju en mösstant och därför använder jag mössa så här års. Mössan jag har på fotot är en billig sak som jag köpte för några år sedan. En älsklingsmössa, lagom tunn för höstdagar. Många gånger när jag är ute ser jag bara små barn och riktigt gamla tanter som har mössa - och så jag. Men varför ska man frysa om huvudet om man inte måste?
 
Hannele@hotmail.com:

nu behöver jag mössa... har iblan hattliknande mössa, fast igår hade vi nästan 20 grader på eftermiddag, har en gammal engelsk Henry Loyd-jacka, emblem på axeln men mini initialer 🙂

Svar: Praktiska kläder ska man ha. Henry Lloyd, det låter lite sportigt.
Mösstanten

skogsnuvan:

Jag har höstjacka fortfarande och när jag är hemma och jobbar har jag en gammal fodrad flanellskorta som är mjuk och lagom varm att ha. Mössa har jag med öronlappar för jag har en frostskada på mina öron och fryser lätt om dom.

Svar: Att klä sig efter väder och aktivitet, det är ju det enda vettiga.
Mösstanten

BP:

Din parkas är en kopia på min, fast min är kamouflagefärgad. Det är ändå 11-13 grader ute, så att börja med dunjacka redan nu känns vanskligt. Vad ska jag då ha på mig när det är minusgrader...
Mössor har jag också, men då jag nästan alltid använder hoods under jackan så är det mest huvor jag har på huvudet.

Svar: Huva är också mössa, så att säga.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: