Hett i hyllan #26 - Invasion på Mars

Invasion på Mars av Ray Bradbury består av noveller som Bradbury hade publicerat i science fiction-tidskrifter under slutet av 1940-talet. Boken är en så kallad fixup, alltså att författaren har gjort vissa tillägg till texterna så att den också kan betraktas som en episodisk roman. Tilläggen verkar i den här boken handla om några kortare vinjetter mellan novellerna för att sy ihop det hela. Jag kommer att betrakta den här boken som en novellsamling.
Och se där. Nu har jag hittat ytterligare en bok i hyllan med korta berättelser. Det verkar som om jag kan plocka en hel del ur böckerna vi har här hemma till #ennovellimånaden.
Ray Bradbury var en amerikansk författare som levde mellan 1920 och 2012. Enligt Wikipedia är han mest känd för den här boken, Invasion på Mars, och Fahrenheit 451. Bradburys genrer är science fiction, fantasy och skräck.
Invasion på Mars heter på engelska The Martian Chronicles och kom ut 1950.
Den upplaga av Invasion på Mars som vi har i hyllan publicerades 1961 av Bokklubben Vår bok.
Det finns flera senare utgåvor men alla har samma översättare. Nästa år kommer en ny utgåva på Modernista. Om det blir samma översättning eller en ny vet jag inte, men Modernista brukar återutge de gamla översättningarna.
Idén till Hett i hyllan, alltså att vi visar upp våra hyllvärmare, kommer från Bokföring enligt Monika.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

Bradbury är ju så bra, just denna har jag inte läst.

Svar: Jag har läst Farenheit, men det var nog när jag gick på gymnasiet. Ganska länge sedan alltså. :-)
Mösstanten

Tina:

Oooh! Har inte läst något av Bradbury, men skrev faktiskt upp just Invasion på Mars på att läsa-listan nu i helgen som var.

Svar: Vilket sammanträffande!
Mösstanten

Boklysten:

En genré som oftast inte funkar för mig.

Svar: Sådär är det ju. Själv kan jag läsa science fiction, men inte för ofta.
Mösstanten

Monika:

Bradbury läste jag i min ungdom och jag borde verkligen läsa mer.

Svar: Jag har bara läst Fahrenheit. Det finns kanske mer att hämta för mig hos Bradbury än den här boken.
Mösstanten

BP:

Bradbury har jag aldrig hört talas om. Inte om författarna/böckerna i dina föregående inlägg heller. Det kan mycket väl bero på att jag (tyvärr) är totalt insnöad på svenska och engelska deckare;-)

Svar: Vi läser ju var och en på sitt sätt. Periodvis i livet har jag läst mest deckare, men inte nu. När jag ser de andras hettihyllan-inlägg känner jag ofta inte till författaren ens. Det finns ju så många.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: