De vanligaste vilda djuren jag ser är ...

... fåglar.
Jag bor ju i stan men även här finns en del vilda djur. Svanar måste jag gå till Stångån för att se och den synen är inte vanlig, men gråsparvar, pilfinkar, skator, kajor, duvor och även koltrastar hör till vanligheten. Och så måsar förstås under häckningstiden.
Några fyrfota vilda djur kan jag också se här i stan, men det är inte lika vanligt. En och annan hare och igelkott kan plötsligt finnas på vår gård eller någonstans i närheten under våra promenader.
Råttor däremot, som ska vara så vanliga i städerna nu för tiden, har jag inte sett. Och det vill jag inte heller.
Orsakullan fortsätter med en bloggutmaning även för september, och jag är med på fredagar. Verkligen roligt att spinna vidare på en rubrik.
Trevlig helg önskar jag er alla, men inte med snö redan förstås.
 
Hanneles bokparadis:

äntligen såg vi ekorre på vår altan, kul, två stycken... rådjur, uggla en gång... groda bodde länge nånstans på vårt berg, kul med lite liv, koltrastar gillar våra blåbär.

Svar: Ekorrarna glömde jag! Här ser vi ju ekorrar ibland.
Mösstanten

skogsnuvan:

Tänk att ni har igelkottar. När jag var barn fanns det massor med gulliga igelkottar här men nu finns det inte en enda. Undrar varför dom dog ut. Ett annat djur som har försvunnit är fladdermöss. Jag hade många på vinden förut och dom åt massor med mygg och var väldigt nyttiga djur. Även dom har försvunnit. Annars finns både älgar och björnar och lite andra djur här.

Svar: Ja du måste väl ha en hel del vilda djur omkring dig. Fast man vill väl inte att björn ska vara det djur som man oftast träffar på förstås.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: