Det mest impulsiva jag gjort ...

... är nog att handla på rea, att hastigt och lustigt rycka åt mig en grej till nedsatt pris.
Vi vet allihop att så beter sig inte en medveten konsument. Köp ska vara noga övervägda. Annars fyller vi våra hem med en massa saker som vi aldrig använder. Det är varken bra för vår ekonomi eller miljön. Ändå gör vi det ibland, nästan allihop.
Vi kan absolut träna på att bli mer eftertänksamma men helt kommer vi nog inte ifrån de där impulserna, eller habegäret när vi ser vissa varor i butiken eller på nätet. Antagligen finns den driften nedärvd i oss ända sedan vi var jägare och samlare. Det gällde att passa på. Hittade man de där bären eller de där nötterna eller de där larverna eller äggen eller den där örten som man hade nytta av måste man rafsa åt sig så mycket man kunde. En annan dag hade man ingenting.
Nu har de flesta av oss så mycket saker att vi måste lära oss, genom böcker bland annat, att ta vara på dagen och varandra istället.
Fast visst har jag glädje av de tre reafynden på bilden, det kan jag inte förneka.
Rubriken har jag fått från Orsakullans bloggutmaning för september.
 
Hanneles bokparadis:

så roligt! Jag hade också en period... nu är de de små barnbarnen som vill ha lite hjälp med målningen, jag som trädgårdsmänniska har inte riktigt tålamod.

Svar: Jag är en mycket sen människa. Började intressera mig för parfym när jag var 55 och började måla naglarna när jag var 65. :-)
Mösstanten

farmor/mormor Hanneles bokparadis:

det mest impulsiva jag har gjort är när jag kysste en lång ung man för 38-år sedan ❤️

Svar: Vilken bra impuls!
Mösstanten

BP:

De konstiga med mig är att jag aldrig hittar något när jag planerar ett inköp, eller om jag anser att jag behöver förnya garderoben. Så det mesta jag köper är faktiskt impulsköp.
Å grattis till dina fynd:-)

Svar: Det där kan vara frustrerande. Särskilt om man ska på en tillställning och behöver köpa kläder till den och så går man från butik till butik och till slut blir man tvungen att köpa något halvbra för det var det enda man kunde hitta.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: