Hett i hyllan #20 - Batman

Efter Boris kommer Batman i Hett i hyllan. Jag är alltså tillbaka i hyllan för skönlitteraturen och bland romaner och annat finns några serieböcker. Ni behöver kanske inte fundera länge för att komma underfund om ifall det är jag eller min man som har stoppat in den här boken i hyllan. Han hittade den på bokbytardisken på biblioteket och tyckte att den kunde vara kul att ha. Det är troligt att jag aldrig kommer att läsa den
Men Batman är en klassisk serie och tecknaren heter Neal Adams.
Batman skapades ursprungligen år 1939 av tecknaren Bob Kane tillsammans med manusförfattaren Bill Finger. Serietidningsförlaget DC Comics hade haft stora framgångar med Stålmannen och ville ha en ny hjälte.
Batman har ju en partner, nämligen pojken Robin, och så småningom kom kritik från vissa grupperingar mot serier som ansågs farliga för moralen. Det hävdades att Batman skulle ha ett pedofilt förhållande till Robin. Efter det blev serien mer och mer urvattnad och fick en lättare ton, enligt Wikipedia. Men serien fick en ny storhetsperiod under 1970-talet då tecknaren Neal Adams, författaren Dennis O'Neil och serietecknaren Dick Giordano tog vid. Innehållet blev mer realistiskt och författarmässigt. Allt enligt Wikipedia.
Det mesta är faktiskt intressant om man tar reda på lite mer. Den här boken innehåller alltså serier från den tid när Neal Adams tecknade Batman.
Batman - klassiska serier av Neal Adams, Egmont 2005. Svensk text: Janne Helander och Mikael Tegebjer.
Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

seriehjältar kan vara roligt, Fantomen gillar vi båda två, han gifte ju sig, fick tvillingar...

Svar: Just det! Fantomen är mer familjevänlig. :-)
Mösstanten

Boklysten:

Batman läste jag i brist på annat för länge sen när brorsan hade serietidningar hemma.

Svar: Jag har nog bara sett något film. :-)
Mösstanten

Monika:

Batman (eller Läderlappen som han faktiskt hette på min tid) gillade jag aldrig, däremot har jag gillat några av filmatiseringarna :)

Svar: Jah har aldrig varit förtjust i Batman. Men när han nu finns i bokhyllan var det spännande att ta reda på lite mer om serien.
Mösstanten

Tofflan:

Batman gillade jag redan som liten, men det var ju inget för en flicka på 1960-talet. Tur att min kompis Evas brorsa hade Batman/Läderlappen. :-)
PS Noterar bokstavsordningen på författarnas efternamn. HURRA! :-)

Svar: Förra hösten gjorde vi en stor utrensning och så ordnade jag våra böcker som stod huller om buller och hur som helst.
Mösstanten

Emma, Sol som sol?:

Precis som du säger, det mesta blir intressantare när man tar reda på mer.

Batman läste jag nog inte så vidare värst mycket även om jag läst mycket serietidningar! Tyckte nog att Fantomen var intressantare.

Svar: Fantomen gick som serie i en av dagstidningarna som fanns i mitt barndomshem. Och jag läste alltid serierna.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: