Hett i hyllan #23 - För nöjes skull

Och vad är nu detta? Jo, det är essäer av Frans G Bengtsson. Den här boken höll på att åka ut i vår stora bokrensning eftersom jag tänkte att de här essäerna kommer jag aldrig att läsa. Men så fick jag syn på något inuti boken.
Den är Norstedts litterära pris för år 1948 och det är tilldelat min far. Ojdå, här höll utrensningen på att gå lite för långt. Min pappa fick alltså första pris i en litteraturpristävlan våren 1948. Vad den gick ut på vet jag inte, om den handlade om att känna till litteratur eller om den handlade om att skriva själv. Min pappa skrev dikter så det kan vara vilket som.
Men en sak är säker. Nu sparar jag den här boken och jag kommer att läsa åtminstone någon av essäerna. Kanhända kommer jag att tycka att den är så bra att jag vill läsa allihop?
Frans G. Bengtsson 1894-1954 är mest känd för romanen Röde Orm som utspelas under vikingatiden, men han har också skrivit lyrik och essäer och verkat som översättare.
För nöjes skull - Essayer av Frans G. Bengtsson, Norstedts 1947.
Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.
 
Kategori: Böcker Taggar: Hettihyllan, Hyllvärmare;
Hanneles bokparadis:

Frans G Bengtsson är så bra, älskar hans essäer ❤️ har även denna och ett par till i min bokhylla.

Svar: Men så bra! Jag kanske får stort nöje av För nöjes skull.
Mösstanten

Boklysten:

Känner inte till den boken

Svar: Det hade jag heller inte gjort om jag inte hade plockat med den från mitt föräldrahem.
Mösstanten

Tofflan:

Vilken tur att du inte gav den vidare! Jag tog inte så jättemånga böcker från mitt föräldrahem, men några fina klassiker, typ Jan Fridegård och Per Anders Fogelström samt en jättefin utgåva i flera band av Tusen och en natt. Sånt som alltid har funnits i det hem som nu inte längre finns kvar.

Svar: Det är roligt att ha gamla klassiker och böcker som man minns. Ofta är de ju också inbundna på annat sätt och med annorlunda omslag, om de nu har det.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Ibland blir man för ivrig i sin rensning, men det var ju tur att du stannade upp! (hoppas den är bra)

Svar: Ja det hoppas jag också.
Mösstanten

Monika:

Vilken tur att du hann hejda din utrensning, är ju jättekul att ha.

Svar: Ja, verkligen.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: