Månadens parfym september 2019

Madame Rochas lanserades 1960 och kom i en ny version 1989. Det är den nyare versionen som jag har. Jag visste inte det när jag köpte den, intresserad av parfymer med anor som jag är.
1989 års version har i alla fall apelsinblomma och ginst i toppen, ylang-ylang, jasmin, natthyacint, iris och ros i mellanregistret och sandelträ och cederträ i basen - bland annat.
Madame Rochas är en blommig parfym, med andra ord. Jag tycker att den luktar gott. Det finns något i den som motverkar sötheten.
En del tycker nog att Madame Rochas är tantig. Den kanske passar bra till en mösstant?
Nej allvarligt talat tycker jag att åldersfixeringen är alldeles för stor nu för tiden. Var och en kan ha den parfym som den vill. Och vad är det för fel med att vara tant? Det borde vara en hedersbenämning.
Nu undrar ni kanske varför jag har ställt parfymflaskan bredvid pepparkvarnen? Jo, det ska jag förklara. Jag har hört att flaskan designades för att likna ett saltkar. Jag vet inte om det är sant.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

låter som riktigt trevlig doft

Svar: Inte så dum, faktiskt.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Men har man sett på maken - en doft jag känner till, känner igen och till och med har haft! Men det kan inte ha varit en tantparfym, inte då i alla fall. Tror jag hade den i 20-årsåldern.

Klimakteriehäxan:

skrev jag en kommentar eller försvann den?

Klimakteriehäxan:

Den försvann tydligen ... jo jag skrev att detta faktiskt är en doft jag känner till, känner igen och själv har haft. Men det var när jag var i 20-årsåldern, så då kan det inte ha varit nån "tantparfym" i alla fall! Men det kan förstås ha ändrats.

Svar: Den är väl så att det som var en parfym som unga människor kunde ha när vi var unga kan ha blivit tantparfym när vi har blivit tanter. Inte på riktigt alltså utan bara i vissa människors åsikt. Kul att du har haft den en gång i tiden.
Mösstanten

Yasmine:

Jag tycker inte att det liknar ett saltkar särskilt mycket...!

Svar: Om man håller den upp och ner och bortser från korken?
Mösstanten

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Håller med dig tantfixering så otroligt bra ord. Sen kan man vända på det, är det något fel med att vara tant? JAG längtar efter att bli tant, ska köpa mig en mössa och säga ifrån till uppkäftiga ungdomar :-p

Svar: Det låter bra. En till i mösstanternas skara. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: