Skyltsöndag #4 - Välkommen till Linköpings stadsbibliotek

Idag visar jag en trevlig skylt som välkomnar oss till biblioteket. Men ser ni den ljusa rundeln som skylten står på? Där har bokbytardisken stått. Och nu är den borta! Det finns ingen plats för bokbytarböcker på biblioteket längre. Tydligen har vissa människor lagt dit för mycket religiös och politisk propaganda. Ja, jag har sett den och ni som känner er träffade tycker jag kan ta åt er ordentligt. Meningen med bokbytardisken var ju att byta böcker.
I alla fall är jag glad att den fanns när vi gjorde vår stora bokrensning förra hösten. Det fina med bokbytardisken var att vi kunde lägga dit böcker som Myrorna och andra second-handverksamheter aldrig hade kunnat sälja. Till biblioteket går så många läsintresserade människor av olika slag och med olika intressen och det fanns alltid någon som ville ha boken.
Dessutom har jag hittat massor av intressanta böcker på disken och det har lett till att jag har läst - och kommer att läsa för jag har fortfarande böcker från disken på min bokvagn - många bra böcker som jag aldrig hade läst annars.
Ja, detta var dagens skyltsöndagsinlägg och med det vill jag visa att det inte bara är skylten som är viktig utan också dess omgivningar.
Fler söndagsskyltare hittar du hos BP.
 
Hanneles bokparadis:

så tråkigt, det är alltid roligt att göra små fynd bland utgallrade böcker, men skylten är fin.

Svar: Ja det är tråkigt. Jag har hittat mycket intressant där. Och vi har lagt dit en stor mängd böcker.
Mösstanten

Carolina:

Men nej vad tråkigt!! :(
Trist när personer inte kan hålla sig till "reglerna".. :/
Hoppas det finns fler bokbytar-ställen :)

Svar: Det skulle jag önska.
Mösstanten

Tofflan:

Så himla tråkigt. Bokbytarställen är ju jättebra!!!

Svar: Ja, det är tråkigt. Förr eller senare måste vi ju rensa igen. Och så det att jag har hittat så mycket intressant där som jag har plockat hem. Fast jag har många av de böckerna kvar på bokvagnen eftersom jag inte har läst dem ännu.
Mösstanten

BP:

Vilken otroligt fin välkomstskylt! Fräck, snygg och färgglad. Himla synd bara att skylten ersätter bokbytardisken. Så himla sorgligt tycker jag. Tror inte att biblioteket i Täby någonsin haft en bokbytardisk, men jag har faktiskt hittat en sådan - eller rättare sagt en hylla, ingen direkt disk - hos Akademibokhandeln här. Så kolla om en sådan hylla även finns hos Akademibokhandeln i Linköping.

Tusen tack för en fin skylt ock länken:-)

Svar: Ska försöka hålla ögonen öppna efter nya möjligheter.
Mösstanten

Paula:

Men kunde du lämna hela lass med böcker där? Att ta med sig en bok förstår jag, men tänk om många rensar ur alla sina bokhyllor och lämpar av på biblan? Jag jobbar ju ideellt på loppis och vi fullkomligt drunknar i böcker, tyvärr. Sällan säljer vi några....gallrar hejdlöst ibland för det står böcker i dubbla led i hyllorna. Men jag plockar gärna själv med en intressant bok hem ibland. Hos oss får man handla en banankartong med böcker för en tjuga

Svar: Vi hade stora högar med utrensade böcker hemma. Vi har nära till biblioteket och går dit väldigt ofta. Varje gång vi gick dit tog vi med några stycken. Det tog lång tid, men högarna minskade och efter några månader var utrensningsböckerna slut. Så gjorde vi. Ibland såg vi att disken var alldeles full med böcker. Då kanske vi inte tog med någon nästa gång vi kom förbi.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: