Skyltsöndag #5 - Ett bättre jag

Den här boken är antagligen bra och ger många tips för bättre hälsa. Men. Nu är jag kanske lite för petig? Ett bättre jag, det tolkar jag som en bättre människa och det har att göra med hur jag handlar och tänker i livet och hur jag är mot andra människor.
Hittills har jag inte hittat någon genväg till att bli en bättre människa. Har ni?
Du hittar fler söndagsskyltande bloggare om du tittar in hos BP.
 
Hanneles bokparadis:

kanske inte genvägar... men bättre har jag blivit :)

Svar: Har man några år på nacken så har man ju haft chansen.
Mösstanten

Kraka:

Dessutom är konceptet med antiinflammatorisk mat ifrågasatt. Finns ingen riktig evidens.

Svar: Jag har inget att anmärka på boken. Och jag har heller inte läst den. Det jag reagerar över är formuleringen på skylten.
Mösstanten

Kraka:

Jag har självklart inte heller något att anmärka på boken eftersom jag inte läst den. Menade bara att just idén med antiinflammatorisk kost är omtvistad.
Beträffande bokens titel är det väl en ordlek. Ganska fyndig faktiskt. :-)

BP:

Har inte läst boken och har heller inte för avsikt att köpa den. Gillar inte sådana böcker.
Håller helt med dig. Boktiteln är kanske en slags ordlek, men det är ganska olyckligt tycker jag. Tänker speciellt på alla "kampanjer" att man ska vara nöjd med den man är och att man ska acceptera och respektera alla olikheter.
En tänkvärd skylt. Tusen tack för den och länken:-)

Svar: Boken heter inte Genvägar till ett bättre jag. Den heter Bliss: de nya antiinflammatoriska nycklarna till ett längre godare liv. Det måste vara Akademibokhandeln som har hittat på formuleringen Genvägar till ett bättre jag.
Mösstanten

Paula:

Jag är ju frekvent besökare på biblioteket och följer deras inköp nogsamt. Ett tag lånade jag hem alla nya böcker som inhandlats och handlade om hälsa, mat osv. Alltså samma andemening som denna Borelius bok.
Men nu har jag tröttnat. Böckerna är kopior av varandra och syftar mest på att dels sälja böcker förstås och dels att ge dåligt samvete. För som du skriver så vet det flesta vad som gäller...

Karin Eklund:

Var och en på sitt sätt men böcker är bra att läsa, oberoende om man följer konceptet som beskrivs eller inte.
Jag håller med dig, ett bättre liv, handlar om hur man möter sig själv och andra på ett respektfullt sätt.
För övrigt tycker jag om din hatt du har på dig! Fast det kanske inte hör till stycket ;)

Svar: Nej hatten hör inte ihop med boken. :-)
Mösstanten

Åke:

Genvägar till ett bättre jag stannar jag upp till, funderar hit och dit... vad kan jag förbättra? Säkert en hel del ja. Det gäller att för var och en förebygga i sitt liv. ... jag köper konceptet, köper dock inte boken men ska se om den finns på biblioteket. Ja då får man en tidspress att läsa den, köper jag boken känner jag att det blir liggande i min bokhylla. En tänkvärd skyltning du bjuder på som jag tar åt mig på.

Svar: Ja boken kan man förhoppningsvis lära sig något av. Det är bara Akademibokhandelns formulering på skylten som jag reagerar mot. Boken heter ju Bliss: ... inte Genvägar till ett bättre jag.
Mösstanten

Ama de casa:

Humor är en bra väg till ett bättre jag, det kan jag hålla med författaren om. Humor gör det lättare att leva och är till glädje för dom flesta. Mat är inte så dumt det heller ;-)

Svar: Att se på livet med humor gör allting lättare både för en själv och andra. I vissa lägen är det förstås svårt. Men kan man ha en positivare inställning så hjälper det ju alla.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: