Tisdagstrion – Julstämning

Julböcker är inget som jag brukar läsa i större omfattning så jag tyckte att det här ämnet, om än trevligt, var lite svårt. Men detta var vad jag fick ihop:

Christmas Books av Charles Dickens. I den ingår A Christmas Carol som vi nog alla känner till. Jag hade tänkt ha någon annan av historierna till månadens novell, men det blev alldeles för jobbigt att läsa någon av dem mitt i förkylningen som jag hade drabbats av, och förresten är kanske A Christmas Carol den bästa. Historierna gavs ut som julböcker på Dickens tid och de var populära då, men jag är inte säker på hur de övriga håller idag.

Juldagar av Jeanette Winterson. Här har vi i alla fall en riktig julbok som jag har läst i år på grund av tips från andra bokbloggare förra året. Tack för det! Juldagar har jag skrivit om så titeln är en länk.

De nio målarna av Dorothy Sayers. Ingen julbok, men för mig är det julstämning att läsa en bra klassisk deckare, och det förekommer i alla fall snö i berättelsen. Det är ett snöväder som gör att Lord Peter Wimsey och hans betjänt Bunter måste stanna i den lilla byn där mordet sker. En av de bästa deckarna som har skrivits, enligt min åsikt.

Nu finns det andra som läser mycket mer julböcker än vad jag gör, så gå till Ugglan & Boken. Där hittar du en hel rad bokbloggare som tipsar om böcker med julstämning.

23 kommentarer på “Tisdagstrion – Julstämning

  1. Har inte läst någon av dessa. Läser inte heller speciellt många julböcker, det är mer en ”olyckshändelse” om jag hittar någon 🙂

    Gilla

  2. Tack för fina boktips. A Christmans carol har jag läst förr, men den blir inte läst i år. Skall nog däremot se den på film.

    Gilla

  3. Så roligt att få tips om julböcker!😃 Jag tycker att Juldagar verkar vara en helt underbar bok, och blev riktigt sugen på att läsa den. De nio målarna verkar också vara en bok helt i min smak. Nu blev jag riktigt lässugen!😄

    Gilla

  4. jag får nog börja på ny kula med Sayers. läste henne för länge sedan, men blev inte överväldigad.Winterson är jättefin. Dickens bok kände jag inte till. En julsaga, förstås men inte i det här sammanhanget

    Gilla

Lämna en kommentar