Tisdagstrion – Asien

Böcker om Asien eller böcker av Asiatiska författare, det är bara att välja. Asien är stort men jag får medge att det mesta jag har läst är europeiskt och nordamerikanskt. Det blir lite mer asiatisk litteratur i år eftersom japanska, vietnamesiska och indonesiska igår i utmaningen Månadens språk som jag deltar i. Det är bra det.

Men jag börjar med en bok av en indisk författare som jag läste för mycket länge sedan, Midnattsbarnen av Salman Rushdie. Jag får erkänna att jag inte minns så mycket av boken, men jag tyckte att den var bra. Huvudperson är Saleem Sinai som föds precis vid tolvslaget till år 1947 då Indien blev självständigt. Han har ovanliga krafter, bland annat kan han ha kontakt med andra midnattsbarn genom telepati. Boken fick Bookerpriset och räknas som en modern klassiker, läser jag på Wikipedia.

Nästa bok är Sydkoreansk, Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang. Den har jag skrivit om så titeln är en länk.

Och den sista är japansk, Black Box av Shiori Ito. Jag har läst Klubben och jag har läst Black Box. Sexuella övergrepp av män med makt och kontakter högt upp i samhället finns i hela världen. Titeln är en länk till mitt inlägg om boken.

Dagens tema har vi som vanligt fått från Ugglan & Boken. Om du tittar in där hittar du fler böcker från och om Asien.

33 kommentarer på “Tisdagstrion – Asien

  1. Hönan har jag läst och jag blir faktiskt osäker på om jag läst Midnattsbarnen eller bara känner till den väldigt väl… Hm.. Så kan det bli ibland. Den tredje boken har jag inte hört talas om, så tack för tips!

    Gilla

  2. Men… hur kunde jag glömma Salman Rushdie?! Jag läste ju Satansverserna då den där gången när den var riktigt på tapeten.

    Gilla

  3. när jag äntligen kom mig för att läsa Midnattsbarnen tyckte jag att den var jättebra! Hönan har jag inte läst. Black Box kände jag inte till. ska kolla upp den.

    Gilla

  4. Black box lånade jag hem för ett tag sedan, men jag orkade inte med den. Orkar inte med fler män med mer makt än de förtjänar just nu :/ En annan gång, kanske. Hwang är ännu oläst, men står alltid på listan, och Rushdie har jag faktiskt inte läst något av?! Kanske dags snart?

    Gilla

  5. Hönan som drömde om att flyga är den enda titel jag kände till, dock inte läst. Tack för tips!

    Gilla

Lämna en kommentar